Létrehozva: 2021.04.29.

Dévényi Tibor: Az oltás mentette meg az életemet!

Dévényi Tibi bácsi alig várta, hogy megkapja a koronavírus elleni vakcinákat, arra a legrosszabb rémálmában sem gondolt, hogy az oltást követően fertőződik meg a Coviddal.

Két hét önkéntes karanténból szabadult Dévényi Tibor. Az elmúlt évben mindent elkövetett, hogy ne kapja el a koronavírust, mégis megfertőződött, ráadásul azután, hogy azt gondolta, már nem történhet baj.

„A kínai vakcinából már megkaptam mindkét oltást, majd a második után két héttel észleltem, hogy fáj a torkom. Aki beszéddel keresi a kenyerét, azzal előfordul ilyen, épp ezért először nem vettem komolyan” – mesélte a Borsnak a lemezlovas.

„A háziorvoshoz fordultam a panaszaimmal, aki azt javasolta, a biztonság kedvéért teszteltessem magam. Így is történt, bizakodva vártam az eredményt, és engem is meglepett, amikor kiderült, hogy sajnos elkaptam a koronavírust. Azonnal önkéntes karanténba vonultam, most telt le a tizennégy nap.”

Most már nyugodtan ül ki a teraszra a lemezlovas (Fotó: Bors)

Tibi bácsi gyógyszeres kezelést kapott, és végig bízott abban, hogy az állapota nem romlik.

„Óriási szerencsém volt, hiszen még lázam sem volt. Antibiotikumot kaptam, és szépen lassan kilábaltam belőle. Rettegtem, hogy kórházba kerülök, abba pedig bele sem merek gondolni, mi lett volna, ha korábban, a védőoltás előtt kaptam volna el. Sokszor elmondják a virológusok és az orvosok, hogy aki oltás után betegszik meg, enyhe lefolyású lesz a betegség. Az én esetem is ezt igazolja, mert nem kerültem súlyos állapotba. Az oltás megmentette az életemet” – jelentette ki a rádiós.

Próbált választ keresni arra, vajon hol kaphatta el a vírust, de rájött, hogy teljesen felesleges ezen törni a fejét, a lényeg, hogy túl van rajta.

„Nem járok közösségbe, csak ritkán mozdultam ki eddig is az otthonomból. Nagy öröm számomra, hogy a Retro Rádió biztosított egy stúdiót számomra, innen adom az adást, nem kell emberek közé mennem. Természetesen a jövőben is nagyon fogok vigyázni magamra, betartom a szabályokat, ahogy eddig. A gyerekekkel is úgy beszéltem meg, hogy majd csak a jövő héten látogatnak meg, bár az már biológiai csoda lenne, ha még most is fertőznék. Azt mondta az orvosom, hogy most már a védettségem erős.”

A Három kívánság atyja elmesélte, szombaton hivatalosan ő is megnyitotta otthon a teraszát, mert a jókedve is visszatért.

„Kiültem, és ittam egy alkoholmentes koktélt. Igazán jól érzem most már magam, a közérzetem és a hangulatom is kitűnő. A hangom talán kicsit karcosabb lett, a rádióhallgatók még ennyit érzékelhetnek a betegségemből. Bulik sajnos továbbra sincsenek, így nem nehéz betartani az előírásokat. Az elmúlt két hetet is kibírtam a négy fal között. A kiskutyám azonban már kevésbé értékelte a karantént, de szerencsére ebben is akadt segítségem, a szomszéd néni mindig levitte Bizsukát. De ez is a múlt, min­den visszazökkent a régi kerékvágásba, visszatért a megszokott életünk.”

Szlávik János: Az oltások megvédenek bennünket a haláltól Még mindig megoszlanak a vélemények a koronavírus elleni védőoltással kapcsolatban. A szakemberek szerint azért fontos, hogy sokan vállalják az oltást, mert bár utána is megeshet, hogy valaki megfertőződik, de szinte nullára csökken az esélye, hogy súlyos lefolyással essünk át a betegségen. „Az oltások megvédenek bennünket a súlyos fertőzéstől és a haláltól, amennyiben az ember mind a két oltást megkapta, és a második után eltelt már egy-két hét. Tehát nem kizárható, hogy valaki az első oltás után akár súlyosan megbetegszik, és kórházba kerül, mert az a védettség, amit egy oltástól kapunk, esetleg nem elegendő ahhoz, hogy megakadályozza, hogy kórházba kerüljünk” – mondta az M1 közszolgálati tévécsatornának adott interjúban Szlávik János. A Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályá­nak vezetője kiemelte, idő kell ahhoz, hogy az oltások megfelelő védelmet nyújtsanak a súlyos megbetegedéssel szemben, és ehhez az első oltás beadását követő időszak még nem elegendő.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Három autó karambolozott a Ferihegyi repülőtérre vezető úton, feszítővágóval mentik az embereket

origo.hu

Remegve menekült a kérdések elől Magyar Péter - videó

borsonline.hu

Házasság első látásra Csabi: Még egy peteérést bevárok

ripost.hu

Kudlik Júlia üzent a köztévé MI-műsorvezetőjének: "Szerencse, hogy lelket nem adtak még neki!"

mandiner.hu

Izrael megtámadta Iránt: robbanások az iráni katonai légibázis közelében (VIDEÓ)

origo.hu

Így búcsúznak a sztárok Azahriah menedzserétől

travelo.hu

Félmilliós madár pihent meg a Hortobágyon

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Melyik jegyben születtél? Így mosolyog rád nyáron a szerencse

ripost.hu

"Ki fog látszani a s*nám" - Kiakadtak a túl szexi ruha miatt az olimpikonok

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SZTÁRDZSÚSZ

Janicsák Veca meglepő titkot árult el: "elvesztette az intimitását"

SZTÁRDZSÚSZ

Kőgazdag Metta felfedte: ezért tűnt el a közösségi médiából

SZTÁRDZSÚSZ

Özönlenek a gratulációk Vastag Csabának és feleségének

SZTÁRDZSÚSZ

Rossz hírt kapott a magyar zenész: elfogta a rettegés, hogy két gyerekkel utcára kerülnek

SZTÁRDZSÚSZ

Nem hiszed el, miből él most Klapka György lánya

SZTÁRDZSÚSZ

Kőgazdag Aleksandra elárverezi egyik kedvenc luxusholmiját