SZTÁRDZSÚSZ

Bodrogi Gyula a vadászokról: Tévhit, hogy csak lelőjük a vadakat

A Kossuth-díjas színművész, aki a hétvégén megnyílt „Egy a természettel – Vadászati és Természeti Világkiállítás” nagykövete, Nádas Györgynek mesélte el a Benkő Gyulával átélt emlékezetes vadászatot. A nemzet színésze a Dankó Rádió Jó pihenést! című műsorában beszélt.
  • Szerző: szbd

A vadfigyelés rejtelmeibe édesapja vezette be Bodrogi Gyulát, de csak az 1970-es években döntötte el, hivatalosan is megpróbálja a vadászatot. Ebben pedig Benkő Gyula Jászai Mari-díjas színművész is szerepet játszott.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„Gödöllőre mentünk vadászni Benkő Gyulával. Telihold volt, mint egy nagy ezüst tó ragyogott előttünk a terület, ahol egyszercsak megjelent egy szarvasbika, legelészett majd el is ment. Megkérdeztem Benkőt, hogy miért nem lőtte le. Mire ő: hát nem láttad, milyen gyönyörű? Ekkor azt mondtam magamban, ha ilyenek a vadászok, én is az leszek” - mesélte a nemzet színésze Nádas Györgynek a Dankó Rádió Jó pihenést! című hétvégi műsorában.

Bodrogi Gyula (Fotó: Ripost)

Bodrogi Gyula, a világkiállítás nagykövete elárulta azt is, mi egy vadász feladata.

„Tévhit, hogy csak lelőjük a vadakat. A vadászok védik, óvják, szeretik az állatokat. Ha nincs ételük, etetik őket, ha nincs italuk, itatják. Mindent elkövetnek, hogy megfelelő legyen a vadmennyiség a területen. Ha valamivel több van, csak akkor vadásznak” – mondta Bodrogi.

A teljes beszélgetés ide kattintva meghallgatható.

A jubileumi „Egy a természettel – Vadászati és Természeti Világkiállítás” eseményei szeptember 25. és október 14. között több helyszínen zajlanak Magyarországon, amelyekről a közmédia is rendszeresen beszámol csatornáin.

 

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Rögtön puha mézeskalács
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?