SZTÁRDZSÚSZ

Bodrogi Gyula teljesen védett: Már alig várja a vadászidényt

Bodrogi Gyula mostanában gyakori vendég a szentendrei lőtéren, ahol igyekszik formába hozni magát, hiszen alig három hét múlva indul az idei első igazi vadászidény.
  • Szerző:

Bodrogi Gyula már fellélegezhet, hiszen két hete megkapta a koronavírus elleni vakcina második adagját is. Ezzel gyakorlatilag védetté vált a fertőzéssel szemben. Gyula bácsi így már nyugodtan készülhet az első vadászidényre, ami hamarosan kezdetét veszi.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Újra puskát ragadhat a legendás színész (Fotó: Ripost / Markovics Gábor)

„Meghívásom már van...”

A Nemzet Színésze címmel kitüntetett, Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas színművész évtizedek óta hódol szenvedélyének, a vadászatnak. A világjárvány miatt azonban jó ideje nem járhatta az erdőket vadak után kutatva. Most viszont hamarosan újra eljön számára az idő, hogy fegyvert ragadjon és bevesse magát a sűrűbe.

„Két dolog hiányzik már nagyon az életemből. Az egyik nyilván a színpad, a másik pedig a vadászat. Sajnos azt még nem tudhatjuk, hogy mikor nyithatnak ki újra a színházak, de azt már tudom, hogy mikor mehetek vadászni. Mivel már a második oltást is megkaptam, így április 15-én az őzbakidény kezdetével már indulhatok is az erdőbe. Meghívásom már van is, így csak az egyéb elfoglaltságaimon múlik, hogy részt veszek-e az első eseményen”- mondta a -nak Bodrogi Gyula.

A színpadra még nem, de az erdőbe visszatérhet (Fotó: Ripost / Markovics Gábor)

„Gyakorlat teszi a mestert...”

A színész ugyanakkor már elővette a vadászfegyverét és gyakorolni kezdett, hiszen hiába az évtizedes rutin, a gyakorlás sosem árt. „Szentendrére járok a lőtérre, ahol nemrég voltam is, hogy leellenőrizzem a fegyveremet. Ilyenkor megnézem, hogy nem mozdult-e el például az irányzék, vagy a távcső. Próbalövéseket végeztem, hiszen a gyakorlás teszi a mestert ebben a sportban is. Egyébként a fegyverek rendszeres gondoskodást igényelnek. Gyakran elő kell venni őket és át kell őket tisztogatni, illetve olajozni” - mesélte a legendás színész, aki számára nem az a pillanat okoz igazi örömöt, amikor lelövi a vadat.

„Természetesen tény, hogy a vadászat lényege maga a vad lelövése, de higgyék el nekem, nem ez az igazi örömforrás a dologban. Sokkal fontosabb az az idő, amíg az ember a természetben, szinte beleolvadva az erdő csendjébe, befelé figyel. Csodálatos érzés, ahogy körülveszi az embert a nyugalom, ami sehol máshol nem megtapasztalható”- tette hozzá Bodrogi.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?