SZTÁRDZSÚSZ

Kardiológusnál járt Bódi Guszti, ezt közölte vele az orvos

A minap ismét kardiológusnál járt Bódi Guszti, emiatt felvetődött a kérdés: talán újra gond lehet a szívével?
  • Szerző: Doris

Bódi Guszti és felesége is rendszeres orvosi szűrésekre és beavatkozásokra járnak a családfő infarktusa és Margó agyvérzése óta. A nagy ijedtség után teljes életmódváltásra volt szükség részükről, de az éne­kes el­mondása szerint már túl vannak a nehezén, és egy kis odafigyeléssel meg lehet előz­ni a bajt.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Bódi Guszti

Én karbantartom magam folyamatosan, évek óta kötelező a diéta számomra, és salátákat eszem, emellett rendszeresen sétálunk, mozgunk – válaszolta a Bors kérdésére Guszti.

Ezen kívül – megelőzésképp – legalább évente egyszer elmegy teljes körű kardiológiai kontrollra is, ahol nagyon alaposan megvizsgálják. 2009-ben kapott infarktust, azóta folyamatosan vérhígítót kell szednie, melyet a legutóbbi kontroll során lecseréltek egy korszerűbb hatóanyagú szerre, a biztosabb hatás érdekében.

Én már ötven múltam, ezt minden ötven év fölöttinek ajánlott lenne szedni. Továbbá nagyon hálás vagyok dr. Aradi Dániel főorvosnak, hogy olyan vizsgálatokat is elvégzett, amiket máshol még soha nem csináltak meg – tette hozzá a kezeléssel kapcsolatban.

Sajnos feleségét sem kímélte a betegség, ugyanis Margó 2014-ben kapott agyi infarktust ezért – neki előírtan – fél évente speciális infúziót kell kapnia. Guszti elmondása szerint nemcsak elkíséri nejét a kezelésre, hanem ő is kéri azt, vérhígító hatása miatt – annak ellenére, hogy számára ez nem orvosi utasítás.

Fotó: Bódi Guszti

Bódiék nagyon elszántak, si­ke­resen áttértek az egészséges életmódra, és szemmel láthatóan tele vannak energiával.

Amikor nyaralunk, akkor sem hanyagoljuk el a mozgást. Amikor Thaiföldön vagyunk, minden reggel sétálunk, kocogunk és erősítünk, a maradék időben úszunk, aztán jöhet a reggeli – mesélt az énekes a figyelemre méltó reggeli rutinjukról.

Szüksége is van a házaspárnak a jó kondícióra, ugyanis nyárra már szinte tele a naptáruk. Mindketten nagyon izgatottak, hogy végre a hosszú lezárások után új koncertélményeket nyújthatnak a rajongóknak.

Pár napja is hajnal négyre értünk haza egy debreceni fesztiválról – mondta lapunknak Guszti, aki nagy örömmel mesélt legutóbbi koncertjükről, amit a nyári hőség ellenére is szünet nélkül végigcsinált, szuper kondíciójának köszönhetően.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?