SZTÁRDZSÚSZ

Hódi Pamela malmára hajthatják a vizet Berki bírósági ügyei

Hódi Pamela feltehetően nem véletlenül most indított gyermekelhelyezési pert Berki Krisztián ellen, amikor az izomcelebre több büntetőügyben is ítélet vár.
  • Szerző: Buster

Berki Krisztián háza táján kissé feltorlódtak a bírósági ügyek, hiszen két büntető és egy polgári perben is erősen érintett. Az előbbi kettő pedig az ő szempontjából károsan befolyásolhatja az utóbbit, ami a Hódi Pamela által indított gyermekelhelyezési per.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

berki krisztián

Berki Krisztián a bíróságon kezdte a keddi napot (Fotó: Bors)

Ahhoz ugyanis nem kell jogtudornak lenni, hogy sejthessük, ha a hírességet végül jogerősen is bűnösnek mondják ki a büntetőfékezéses és a költségvetési csalás ügyekben, az nem lesz éppen jó pont a gyermekfelügyeletért folytatott harcában.

Lapunk megkereste dr. Mester Csaba ügyvédet, aki általánosságban megerősítette gyanúnkat. „Egy családjogi bíró is éppen úgy van bekötve, ahogyan egy büntetőbíró, vagyis szemüket az alaptörvényre vetve azt mondják, hogy a bíróság jogerős ítéletéig mindenki ártatlannak tekintendő. Ugyanakkor nehezítő körülmény lehet egy gyermekelhelyezési perben, ha mondjuk a felperes korábban egy költségvetési csalás ügyben beismerte bűnösségét, még akkor is, ha az ügyben még nem született jogerős ítélet. Hiszen vélelmezhető, hogy valamilyen elmarasztaló ítélet biztosan születni fog. Ha e mellé becsúszik mondjuk egy közúti veszélyeztetés és rongálás is, szinte bizonyos, hogy a családjogi bíró összességében értékel és figyelembe veszi ezeket az eseteket az ítéleténél. A fent említett bűncselekmények ráadásul eléggé kirívóan közösségellenesek, vagyis nem szolgálnak a feltételezett vétkes javára a családjogi bíró előtt sem” - magyarázta a jogi szakember.

Egyelőre Berki egyik büntetőügyében sincs jogerős ítélet, hiszen kedden csak első fokon szabtak ki rá 2 év szabadságvesztést négy év próbaidőre felfüggesztve, ahogyan a költségvetési csalási ügyében sem született még ítélet.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?