SZTÁRDZSÚSZ

A bíró kezében a sorsuk: Kemény szeptember vár ezekre a magyar hírességekre

Három honi híresség számára telik feszülten a nyár második fele, hiszen szeptemberben bíróság elé kell majd állniuk, hogy ítéletet mondjanak felettük az ellenük zajló büntetőügyekben.
  • Szerző: Buster

Galambos Lajos, Berki Krisztián és Aurelio is izgulhat az idei nyár hátralévő részében, hiszen mindhármuk ellen büntető ügy zajlik, melyekben ítélet születhet szeptemberben. Kettejük sorsa felett másodfokon hirdethetnek majd ítéletet, így számukra hatalmas a tét, hiszen a szabadságuk forog kockán.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Berki Krisztián

Berki Krisztián legutóbb futva érkezett a bíróságra (Fotó: Bors)

Súlyosbítást kért az ügyész

Berki Krisztiánt néhány napja találta bűnösnek a bíróság a 2018-as büntetőfékezése miatt indított eljárásban. Az izomcelebet 2 év szabadságvesztésre ítélték, de a büntetését négy év próbaidőre felfüggesztették. Illetve 625 ezer forint pénzbüntetést is kiszabtak rá és két évre bevonták a jogosítványát. Ugyanakkor az ítélet nem jogerős, hiszen az ügyész és a védő is fellebbezett. Előbbi természetesen súlyosbítást, vagyis letöltendő szabadságvesztést kért, míg az utóbbi enyhítést akar védencének. Feltehetően szeptemberben folytatódik az ügy és a bírói gyakorlat szerint hamar meg is születhet a jogerős, másodfokú ítélet.

Aurelio

Aurelióra 4 év börtön vár, ha másodfokon is elítélik (Fotó: Ripost / Markovics Gábor)

Rosszul áll a szénája

Aurelio szintén a másodfokú ítéletre vár és az ő szénája meglehetősen rosszul is áll, hiszen ha másodfokon is bűnösnek találják emberrablás vádjában, négy évre kell majd börtönbe vonulnia a 2017-ben elkövetett tettéért. A fiatal híresség védője természetesen enyhítésért fellebbezett, de nem alakult jól a másodfok, hiszen Aurelio ellen vallott a második feltételezett tettestárs is, akárcsak korábban a másik vádlott, aki szintén beismerte a vádakat. Nemrég a másodfok ítélethirdetését elhalasztották, mert a védelem bedobta az utolsó nyerő lapját, vagyis arra hivatkozott, hogy Aurelio borderline személyiségzavarban szenved. Szeptemberben ebben az ügyben is jogerős ítélet várható.

Galambos Lajos

Lajcsi ügyében még messze a jogerő (Fotó: Ripost)

Messze még a vége

Galambos Lajos van jelenleg a „legjobb” helyzetben, hiszen az ellene folyó per 7 év után is csak az elsőfok végéhez közeledik, mivel korábban bírócsere miatt újraindult az eljárás a közműlopási és vesztegetési ügyében. Az ügyészség 7 év letöltendő börtönt kért a zenészre, de az ügyben most sem született ítélet, melynek oka egyelőre ismeretlen. Esetében persze nagyjából mindegy is, hiszen a védelem nyilván fellebbezést nyújt majd be a szeptemberre várható döntés után. Vagyis még hosszasan elhúzódhat az ügy.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?