SZTÁRDZSÚSZ

Barta Sylvia a Városligetbe jár futni esténként

A TV2 gyönyörű időjósa, Barta Sylvi arról beszélt lapunknak, hova szeret eljárni esténként, hogy kicsit kiengedje a fáradt gőzt.
  • Szerző: szbd

A Városligeti Futókör két kilométeres rekortán pályáját a decemberi átadás óta rendszeresen használja Barta Sylvia, aki gyakran fut a Liget Budapest Projekt keretében megújuló Városligetben. A TV2 időjósának a koronavírusból való felépülésében is sokat segített a futás.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Barta Sylvia imádja a Városligeti futópályát

Barta Sylvia imádja a Városligeti futópályát (Fotó: Ripost)

„Ez a pálya a futók álma. Olyan, mintha egy gumiszőnyegen futna az ember. A távolság, a két kilométeres kör, nagyon jól be lett lőve. Ez pont az a táv, hogy kezdőként is simán lehet teljesíteni és sikerélményt nyújt. Nem kell cipelni a kulacsot sem, mert van több kút, amiket a pandémia idején is teljes biztonsággal lehet használni. A város szívében vagyunk, de mégis természetes környezetben. Nagyon jó például, hogy nincsenek emelkedők. A koronavírus utáni felépülésem során nagyon-nagyon nehezen viseltem az emelkedőket, még gyalogosan is, nemhogy futva vagy kocogva. Itt pedig sík terepen lehet végig futni” – mondta el a -nak Sylvia, aki bevallotta, gyakran munka után is kijár sportolni a Városligetbe.

„Ami még nagyon jó, hogy este is ki van világítva a pálya. Ha a televízióból megyek hazafelé, akkor is meg tudok állni sportolni. Itt biztonságban érzem magam” – tette még hozzá a TV2 időjósa, aki most, a pünkösdi hétvégén is kilátogat családjával a Városligetbe, ugyanis Sylvia is részt vesz az egyébként ingyenes RUNaway futó kihíváson.

„Kijövünk az egész családdal. Az biztos, hogy én futok majd, a lányaim nevében nem tudok beszélni, a férjem viszont biztosan nem fut, ő szurkol majd” – mondta nevetve Sylvia.

Barta Sylvia a lányaival, Dorkával és Zsófival

Barta Sylvia a lányaival, Dorkával és Zsófival (Fotó: Instagram)

Amint a is beszámolt róla, a Liget Budapest Projekt és a RUNaway szervezesében rendezik a futó kihívást, ami a pünkösdi hosszú hétvégén, május 22-én indul és gyermeknapig, május 30-ig teljesíthető. Két távon, a 3 km-es Liget Családi Körön vagy a 7 km-es Liget Sport Körön mérettethetik meg magukat a sportkedvelők. A nevezés ingyenes, a legjobban teljesítők pedig ajándékban részesülnek.

Május utolsó hétvégéjén, az idei Városligeti Online Gyereknapokon Gryllus Vilmos és Kaláka koncertekkel, interaktív zenés foglalkozásokkal, jógakalanddal, ringatóval és interaktív programokkal várják a kisebbeket és nagyobbakat. A virtuális térben műsorral készül Bíró Eszter, Pokorny Lia és Varró Dániel is. A Liget Budapest Projekt szervezésében 2021. május 28. és 30. között megtartandó programsorozaton a részvétel a regisztrációt követően ingyenes.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?