SZTÁRDZSÚSZ

A Föld megmentéséért összefogtak a magyar sztárok

A koronavírus sok mindenre felhívta az emberiség figyelmét. Mostantól tudatosabban kéne élni.
  • Szerző: angie

NE TÉRJÜNK VISSZA A “NORMÁLIS”-HOZ! Több mint 150 magyar művész, tudós, értelmiségi csatlakozott ahhoz a pár nappal ezelőtt Párizsban megfogalmazott nemzetközi felhíváshoz, amely a vírus utáni időszakra készülő emberiséget szólítja meg.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Markovics Gábor / Ripost

A hazai kezdeményezés elindítói, Pokorny Lia, Réti Adrienn, Udvaros Dorottya, Gryllus Dorka, Szinetár Dóra ​színészek, akik személy szerint is, mindennap tesznek azért, hogy megmentsék a Földet.

„A koronavírus is megmutatta, hogy mi emberek nem vagyunk mindenhatók. Rá kell ébrednünk, hogy egy ilyen apró dolog, mint egy vírus is térdre tud minket kényszeríteni. Be kell látni, hogy nekünk kell alkalmazkodni és összhangban együttműködni a természettel„ – kezdte a színésznő, majd folytatta. ”Úgy gondolom, ha csak egy picivel élünk környezettudatosabban, sokat segíthetünk a bolygónkon és a saját életünkön is. Nem mellesleg ezzel spórolhatunk, hiszen rengeteg felesleges dolgot vásárolunk. A karantén ideje alatt láthatóvá vált, hogy a természet szinte azonnal reagált a változásra: kitisztult a levegő, az állatvilág kezdett magára találni. Valójában az lenne a cél, hogy megőrizzük a Földünk egészségét és ezzel a sajátunkat is. Most egy koronavírussal kell megküzdenünk, de ha nem figyelünk jobban a természetre, jöhet ennél sokkal rosszabb is. A klímaváltozás a globális felmelegedés pedig folyamatos, azonban sokat tehetünk azért, hogy lelassítsuk. Személy szerint én szelektíven gyűjtöm a hulladékot, mindennap letekerem a fűtést ha elmegyek otthonról, fákat ültetünk a társasházban ahol élek és a közösségi kertben zöldségeket, fűszereket. Csak ritkán eszem húst ” – árulta el Pokorny Lia, aki szerint ha a Föld lakói közül mindenki csak egy dolgot változtat, máris megtette az első, legfontosabb lépést egy talán még megteremthető egészségesebb világ felé.

 

És ezeket olvastad már?