Létrehozva: 2021.03.15.

A szabály, az szabály: 7 meglepő dolog, ami Katalin hercegnének tilos

Vannak dolgok, amikre még Katalin hercegnének is nagyon oda kell figyelnie.

Sokakat megdöbbent, amikor Meghan Markle botrányos interjújában elárulta, hogy megannyi szabály és korlátozás vonatkozik a királyi család tagjaira. Elmondta, hogy megtiltották neki, hogy a barátaival találkozhasson, mert már így is nagyon felkeltette a média figyelmét. Elszigeteltnek és magányosnak érezte magát, főleg akkor, amikor Harry herceg sem tudott épp vele lenni.

Vajon milyen szabályok vonatkoznak a királyi család tagjaira? A Daily Star összeszedte, hogy Katalin hercegnének mire kell nagyon odafigyelnie.

Fotó: Northfoto

1.Nem szabad aláírást adni

Minden királyi családtagtól azt kérik, hogy ne írjon alá autogramot, annak ellenére, hogy minden alkalommal, amikor nyilvánosan megjelennek, rajongók százai bombázzák őket ezzel a kéréssel. Ennek az az oka, hogy félnek attól, hogy a hamisítók megszerzik egyikük aláírását. Persze volt példa arra is, hogy ezt megszegték: Meghan örömmel írta alá egy 10 éves kislány könyvét a Harry herceggel való eljegyzése után.

2. Nincs szelfi és közösségi média

Hasonló a helyzet a szelfizéssel: a rajongóknak ezt a kérését sem tudják teljesíteni. Biztonsági szabályok miatt nem kerülhetnek ennyire közel az emberekhez. Ha még saját magukról el is kezdenének szelfiket gyártani, nem lenne hova posztolni, ugyanis nem lehet profiljuk a közösségi médiában.

3. Politika

A királyi család tagjainak nem szabad nyilvánosan kifejezniük politikai nézeteiket, támogatniuk egy politikai pártot vagy leadniuk a szavazatot.

A hivatalos királyi honlap szerint létezik egy olyan egyezmény, amely kimondja, hogy a királynőnek és családjának „szigorúan semlegesnek kell maradnia a politikai kérdések tekintetében„.

4. Pukedli

A hivatalos királyi honlap kijelenti, hogy nincsenek kötelező magatartási kódexek a nyilvánosság tagjai számára, ha a királyi családdal találkoznak. Ezzel ellentétben a királyi családban vannak szabályok: például Katalin hercegnének pukedliznie kell mindenki előtt, aki magasabb rangú, mint ő – így II. Erzsébet, Fülöp herceg és Károly herceg előtt is. Amikor azonban férje, Vilmos királlyá válik, akkor belőle királyné lesz, s csak akkor kell majd Vilmos előtt pukedliznie, ha ő ragaszkodik hozzá.

5. Öltözködés

A szigorú öltözködési szabályok szerint a nőknek a családban szerényen kell öltözniük, amikor nyilvánosan megjelennek. Ez azt jelenti, hogy Katalin hercegné számára nem létezik rövid szoknya, mélyen dekoltált felső vagy élénk rózsaszínű körömlakk.

Több királyi szakértő szerint van egy régi szabály is, amely szerint a nőknek minden hivatalos eseményen kalapot kell viselniük, de 18 óra után le kell cserélniük azt egy tiarára, amelyet meghatározott szögben kell a fejükre felhelyezniük.

A mutatós gyémántokat és a diadémokat napközben nem viselik, és csak a házas nők viselnek diadémokat. A házas hölgyek számára ez a státusz jele volt, és megmutatta, hogy már „elkeltek”, és nem férjet kerestek. A férfiak számára pedig egyértelmű jele volt annak, hogy ne kezdeményezzen a hölgynél.

Katalinnak egyébként azt is mondják, hogy mindig csomagoljon egy fekete ruhát, ha mennek valahova, amely alkalmas temetésre, halál esetén.

6. Nincs ölelés

A királyi család tagjainak igyekezniük kell kerülni a nyilvános csókolózást, ölelést és kézen fogva sétálást. Diana hercegnő azonban volt, hogy átölelt rajongót, sőt mindkét fia alkalmanként ugyanezt teszi.

Harry és Meghan is megszegte ezt a szabályt, amikor nyilvánosan kézen fogva mutatkoztak. Csak akkor szabad érintkezniük, ha valaki kezet akar velük rázni.

7. Az alvás

Az sem mindegy, mikor térnek nyugovóra: a királynő előtt elaludni nagy illetlenségnek számít. Úgy tudni, Diana számára nagy kínokat okoztak a hosszú királyi esték.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Tragikus hír érkezett a kávéról

origo.hu

Magyar Péter ámokfutása börtönben érhet véget

borsonline.hu

Közös fotóval jelentette be Krausz Gábor és Mikes Anna: vége

mandiner.hu

Puzsért is felhívta Bohár Magyar Péter ügyében (Videó)

ripost.hu

Emlékszel még a Csengetett, Mylord? lakájára? Így néz ki ma a 77 éves Jeffrey Holland

vg.hu

Brutális felvételek kerültek elő a moszkvai terrortámadás megkínzott vádlottjairól

origo.hu

Németország döbbenetes háborús bejelentése, minden megváltozik

mindmegette.hu

A 13 legjobb ebédötlet a húsvéti négynapos hosszú hétvégére

ripost.hu

Évek óta erre vártak: szuper hír jött Michael Schumacherről

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Örömhírt jelentett be Tóth Vera, Tóth Gabi elsők közt gratulált

ripost.hu

„48 órával azután váltam el a férjemtől, hogy hozzámentem – megalázó volt, amit tett”

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SZTÁRDZSÚSZ

Gusztustalan támadás érte Molnár Anikót: „Ezek az emberek egy fillért sem érnek”

SZTÁRDZSÚSZ

Michael Jacksonként térhet vissza Berki Krisztián

SZTÁRDZSÚSZ

Sorsfordító nap: megváltozott Polgár Árpád élete a balesete után

SZTÁRDZSÚSZ

Lemondott a luxusról Kulcsár Edina és G.w.M, ez lehet a következő autójuk

SZTÁRDZSÚSZ

Polgár Tünde kiosztotta követőit Katalin hercegné miatt

SZTÁRDZSÚSZ

Szarvas Andi követői elárulták: a pikáns tartalmakra kíváncsiak

SZTÁRDZSÚSZ

Ezt nem gondolnád: Takács Zsuzska ezt teszi Zámbó Krisztián távolléte alatt

SZTÁRDZSÚSZ

Meglopták Szigligeti Ivettet, a rajongóitól kért segítséget