FÜLES

Szilágyi István özvegye egy levéllel mentheti meg fiát az életfogytiglantól

Szinte bizonyos, hogy Szilágyi Péterre életfogytiglani börtönbüntetés vár édesapja a legendás színész meggyilkolásáért. Ezen csak egyetlen ember változtathat...
  • Szerző: Buster

Szilágyi István fia 2020. május 3. óta van letartóztatásban, miután a gyanú szerint brutális kegyetlenséggel, szó szerint halálra verte idős, védekezésre képtelen színészt. Szilágyi Péter eleinte tagadta tettét, majd önvédelemre hivatkozott. Minden esetre nem kell jogtudornak lenni ahhoz, hogy kikövetkeztessük, feltehetően életfogytiglani szabadságvesztés vár majd rá tettéért.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Bors

A sors különös fintora folytán ezen csak súlyos beteg édesanyja változtathat, aki sértetti jogutódként eljuttathat egy levelet a bíróságra, melyben megbocsájt férje gyilkosának.

Fotó: Bors

„Mivel Péter visszaesőnek számít, hiszen korábban már elítélték éppen az édesapja sérelmére elkövetett erőszakos cselekményért, ráadásul a jelenleg folyó ügy feltehetően a gyilkosság minősített esete, minden bizonnyal életfogytiglani szabadságvesztést kér majd rá az ügyészség. Azonban a sértetti jogutód, vagyis Jolika néni élhet azzal a jogával, hogy egy levelet ír, melyben megbocsájt az elkövetőnek, vagyis a fiának. Ez esetben a bíró ezt értékelheti enyhítő körülményként, ami befolyásolhatja az ítéletet”- mondta lapunknak Joli néni ügyvédje, dr. Tran Dániel, aki a napokban szeretné is tájékoztatni ügyfelét, akit jelenleg is az ózdi kórházban ápolnak.

És ezeket olvastad már?