SZTÁRDZSÚSZ

Kiállítás nyílik Szilágyi István emlékére

Ma este nyitja meg kapuit a Szilágyi István emlékére szervezett jótékonysági kiállítás!
  • Szerző: Buster

A május 3-án tragikus körülmények között elhunyt Szilágyi István komoly életművet hagyott maga után, hiszen több mint 80 játékfilmben, több tucat tévéfilmben és számos színpadi műben alkotott maradandót pályája során. Özvegye segítője ezért döntött úgy, hogy kiállítást szervez az emlékére, ahol a színész tisztelői megtekinthetik majd a hozzá köthető filmes és egyéb relikviákat. A kiállításon helyet kapnak az özvegyének alkotásai is, hiszen Joli néni elismert szobrászművész, akinek számos kreációja ma is közterületeket díszít.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Bors

A jótékonysági tárlatnak végül az egyik budapesti pláza ad otthont, ahol szeptember 7-én egy nagyszabású megnyitót is szerveznek. Az eseményen természetesen részt vesz Joli néni is, de a 100 Tagú Cigányzenekar néhány tagja is játszik majd Szilágyi István emlékére.

Lapunk ellátogatott a kiállítás helyszínére, ahol már minden készen áll a hétfői megnyitóra. A színművész fotói díszítik a falakat, özvegye alkotásai pedig körben sorakoznak fel a teremben.

Fotó: Ripost

„Szilágyi István nemcsak fantasztikus művész volt, de kiváló ember is, így megérdemli, hogy életművét egy kiállítás keretein belül tárjuk az érdeklődők elé. A kiállításon megtekinthetők a művész úr filmes relikviái és személyes tárgyai, ugyanakkor felesége, Humenyánszky Jolán szobrai is megtekinthetőek lesznek, hiszen a maga területén ő is kiemelkedő alkotónak számít. Joli néni ma is sok szobrot őriz otthon, amelyeket szerintem mindenkinek érdemes megnéznie” – mondta korábban a lapunknak Baricz Dezső a Baptista Szeretetszolgálat programigazgatója, aki a kiállítás bevételét az özvegy életkörülményeinek további javítására szeretné fordítani. A tárlat egyébként egy hónapon keresztül lesz elérhető az érdeklődök számára.

És ezeket olvastad már?