Létrehozva: 2021.04.16.

Stohl András vallomása: Csomagtartóban csempésztek a színházba

Stohl Andrásnak arra sem jutott ideje 2010. május 8-a után, hogy feleszméljen, hiszen alig 48 órával a balesete után jelenése volt a Nemzeti Színházban. A színész nem tudhatta, mire számítson a közönségtől.

Stohl András két nappal az ittasan és bedrogozva okozott súlyos közlekedési balesete után színpadra lépett a Nemzeti Színházban, ahol először nézett szembe kollégáival és a közönségével. A színész természetesen tele volt félelmekkel és kétségekkel, hiszen nem tudhatta, hogyan fogadják majd a történtek után. Persze a színház vezetése is aggódott, ezért különleges intézkedések mentén készültek az aznap esti Tartuffe előadásra.

Stohl András élete legnehezebb előadásáról mesélt Fotó: LifeTV

A színész élete legnehezebb előadásának körülményeiről mesélt az Összezárva Hajdú Péterrel című műsor péntek este 10 órakor kezdődő adásának felvételén. András nem először beszélt arról a 2010 május 8-i napról és az utána következő nehéz időszakról, de balesetet követő első színpadra lépésének körülményeiről csak a LifeTV kamerái előtt vallott.

„Képzeld el azt a helyzetet, hogy megtörtént szombat hajnalban a baleset, hétfő este pedig nekem Tartuffe előadásom volt”- kezdte Hajdú Péternek a színész, aki nem titkolta, szabályosan rettegett aznap este színpadra lépni. „Képzelj el egy olyan díszletet, hogy van egy nagy kerek asztal, amit körbeültek az emberek. Az első sorban ülő nézők nagyon közel voltak. Nekem be kellett rohannom az asztal széléig, majd körbemennem és mindenkinek bele kellett néznem a szemébe, hiszen Tartuffe-öt kerestem” - emlékezett vissza Stohl, aki számára már a színpadig vezető út is igencsak kalandosra sikeredett aznap.

Stohl András rettegve lépett színpadra a balesete után Fotó: LifeTV

„Engem oda be kellett csempészni egy taxi csomagtartójában. Akkor én mindentől féltem. Rengeteg újságíró volt a színház művészbejárójánál és nem tudtam volna anélkül bemenni, hogy szét ne tépjenek. Bevittek a díszletraktárba, ott én kimásztam a csomagtartóból, felmentem az öltözőbe és tudtam, hogy le kell mennem az emberek közé” - mesélte Stohl András, aki hozzátette, aznap este különleges biztonsági intézkedéseket foganatosítottak a Nemzeti Színházban, mivel egyes információk szerint valakik az előadás megzavarására készültek.

A baleset és a büntetés...

2010. május 8-án Stohl Andrást előállították, miután hajnalban Budapest és Fót között balesetet okozott. Az ütközésnek egy súlyos és egy könnyebb sérültje volt. A szemtanúk szerint Stohl részeg volt. Az egyik szemtanú elmondta: hajnalban Egerből tartottak a főváros felé, amikor frontálisan beléjük hajtott egy autó, amit Stohl András vezetett, aki „láthatóan ittas volt”. A balesetben könnyebben megsérült utas elmondása szerint a színész-műsorvezető meg sem kérdezte, hogy vannak, „csak kért egy cigarettát”. A másik gépkocsiban utazó asszony is vélelmezte a színművész ittasságát.

Fót, 2010. május 8.
Összetört gépkocsik az árokban a 2102-es számú út M0-s autópálya és Fót közötti szakaszán, ahol a kora reggeli órákban egy személygépkocsi áttért a szemközti sávba, majd nekiütközött két szabályosan közlekedő személygépkocsinak. Az ütközés következtében az egyik járműben egy ember súlyosan, a másikban szintén egy ember könnyebben megsérült. A vélhetően vétkes sofőr a helyszínt a baleset után elhagyta. Otthonából állította elő a rendőrség Stohl András színész-műsorvezetőt, mert gyanú merült arra vonatkozóan, hogy ő vezette azt az autót, amely balesetet okozott.
MTI Fotó: -

2011. március 31-én első fokon, nem jogerősen két év és négy hónap letöltendő szabadságvesztésre ítélték a színészt. Emellett 3 évre a közügyektől, 5 évre a járművezetéstől is eltiltották. 2011. június 21-én a másodfokú tárgyalást szeptember 6-ra elnapolták. Mint később kiderült, a sérült nem a baleset következtében sántít, így nem is szenvedhetett maradandó egészségkárosodást. Szeptember 6-án súlyos testi sérülést okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés miatt ítélték el jogerősen 10 hónap letöltendő börtönre Stohl Andrást. Büntetését 2011. október 5-től 2012. március 5-ig töltötte és öt hónap után jó magaviselettel feltételesen szabadult.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Szakíthatott az ismert magyar sztárpár

origo.hu

Magyar Péter egy ócska, undorító, gyáva sz.ar alak volt és marad is

metropol.hu

Mélyütés, Németországba visszatérve nagyon rossz hírt kapott Marco Rossi kulcsembere

vg.hu

Meglepő katonai szövetségest talált Oroszország

ripost.hu

„7 évvel az esküvő végre gyermekünk születhet, de a feleségem olyan kéréssel állt elő, hogy felmerült a válás”

hirtv.hu

Bayer Zsolt: Maximilian Steinmann

origo.hu

Retteghet Zelenszkij, súlyos fenyegetést kapott

lakaskultura.hu

Keleti inspiráció Tatabányán: sötét, zegzugos lakásból modern, légies otthon

ripost.hu

3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

A síron túlról üzent Diana, ez jelenti Károly uralkodásának végét

ripost.hu

Nem akárkivel fotózták le Szoboszlait a budapesti éjszakában

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SZTÁR

Modellkarrierrel kacérkodik Hernádi Judit lánya

SZTÁR

Megható fotó, így öleli kislányát Hosszú Katinka

SZTÁR

A Next Top Model Hungary stylistja: a modellek hibája néha tervezett

SZTÁR

Rúzsa Magdi és Kylie Minouge ugyanolyan ruhában pózol

SZTÁR

Budavári Fülöp szinte mindent megenged a kutyusának

SZTÁR

Gyanús jelek: szövődmények alakultak ki Katalin hercegnénél?

SZTÁR

"Nyafi kukac" - kíméletlen őszinteséggel jellemezte magát Rácz-Gyuricza Dóra

SZTÁR

A TV2 csodás sztárpárjának elváltak útjai