SHOWBIZ

Pontozással Freddie nyerné A Dalt: Kállay Saunders és Petruska dobogón

Már egy hetet sem kell várnunk, hogy megtudjuk, ki képviseli hazánkat Stockholmban, az Eurovíziós Dalfesztiválon. Összeszedtük, ki mennyi pontot gyûjtött, ki volt a legnépszerûbb a nézőknél.
címkék:
  • Szerző: T.T.

Szombaton, A Dal 2016 második középdöntőjében kiderült, kik lesznek ott a döntőben Kállay-Saunders András, Oláh Gergő, Petruska és a Mushu mellett.

A pontok a második elődöntőben a következőképpen alakultak:

Freddie, vagyis Fehérvári Gábor Alfréd ezen az estén 47 pontot ért a zsűrinek és a nézőknek, ezzel az első helyet szerezte meg a középdöntőben.

A Boy George-nak látszó, korábban csak férfiszopránként ismert, de, mint kiderült, férfihangon is éppoly tisztán éneklő  Vásáry André 44 pontot gyűjtött össze előadásával.

A Parno Graszt dala, aminek hallatán Pierrot még táncra is perdült, szintén 44 pontot ért a középdöntőben, így  a zenekar is a biztosan döntőbejutók között van.

Berkes Olivér és Tóth Andi összesen csupán 33 pontot kaptak a zsűritől és a közönségtől, de vigaszágon, a telefonálók szavazataival mégis ők jutottak tovább A Dal döntőjébe.

Az első elődöntőben Petrushka 43, Oláh Gergő 42, Kállay-Saunders András pedig 41 pontot gyűjtött.  Ekkor a telefonos szavazást az eredetileg 39 pontot összegyűjtő Mushu nyerte.

Mindent, de leginkább a pontokat összevetve a legnagyobb esélye a döntőt megnyerni Freddie-nek van, hiszen 47 pontjával magasan veri a középdöntőkön továbbjutó összes előadót, a nézők is őt látták a legjobbnak.

Persze a győzelem sok tényezőn múlik majd, az előadók aznapi formájától a dalokon történő apró változtatásokig.

Hogy kijut ki Stockholmba, hogy minden európai országnak megmutathassa magát és dalát, jövő hét szombaton, azaz február 27-én derül ki.

 

 

címkék:
És ezeket olvastad már?