SHOWBIZ

Demjén Ferenc: Az egész évem rendhagyó volt

Feleségével és házi kedvenceivel töltötte a kényszerpihenőt a Kossuth-díjas énekes, aki a raktárkoncert-sorozat színpadán lépett fel a zenekarával. Demjén Ferenc elárulta: dióspusztai birtokán úgy érezte magát, mint egy szanatóriumban.
  • Szerző: Ripost

Nehéz egy év áll Demjén Ferenc mögött. A 73 éves zenész még tavaly májusban kapott agyérgörcsöt, s azóta két csípőműtéten és kómán van túl. A Kossuth-díjas művész már jobban van, mi több, a raktárkoncert-sorozat színpadán felejthetetlen bulit csapott.

Fotó: Bánkúti Sándor/ Bors

„Ez nagyon rendhagyó koncert volt, de mondhatni, az egész év az volt, úgyhogy már megszoktam a rendhagyó dolgokat. Kíváncsi vagyok, hogy mi vár még ránk, mindenesetre most jó volt megmutatni, hogy még élünk” – kezdte a -nak Demjén Rózsi, aki szerint annak is megvan az előnye, ha közönség nélkül játszanak, mert így legalább biztosan senki sem fog megbetegedni.

Fotó: Bánkúti Sándor/ Bors

„És ez a legfontosabb! Egyébként augusztus 22-én Siófokon léptem először színpadra, ami óriási volt. Élmény volt játszani, és igazán jól éreztem magam a hosszú-hosszú, öt és fél hónapos szünet után” – magyarázta az énekes, aki dióspusztai birtokán, a zselici dombságon töltötte a koronavírus-járvány miatti kényszerpihenőt.

Rózsi még a nyolcvanas évek végén döntött úgy, hogy maga mögött hagyja a rohanó várost, és Szigetvár közelében, egy hatalmas birtokra költözik feleségével, Rebeccával.

„Otthon szabad voltam. A legnagyobb csendben, elzártságban, nyugalomban, fák között töltöttem ezt az öt és fél hónapot. A kisállataimmal, nagy állataimmal voltam, és úgy éreztem magam, mint egy szanatóriumban” – mondta Rózsi, akinek tízhektáros birtoka olyan, akár egy földi paradicsom. A tanyán tarka állatsereglet él – lovak, szamarak, kutyák, macskák –, de még egy hatalmas halastava is van, ahol kedvére horgászhat.

Fotó: Szabolcs László / Ripost

„A beszélgetések, találkozások hiányoztak. Persze telefonon és online minden barátommal tartottam a kapcsolatot. A koncert előtt egyébként volt egy három-négynapos emlékeztető próba, mert öt hónap alatt sok minden kimegy az ember fejéből.”

Demjén a raktárkoncerten több örökzöld slágerét elénekelte, de az egyórás buliba természetesen csak hatalmas repertoárjának töredéke fért bele.

„Nem tudom, hány lemezem van összesen, de sok olyan dal van, amelyről azt se tudom, hogy az enyém„ – fűzte hozzá nevetve az énekes. „Némelyikük feledésbe merül, mivel amikor kijön egy lemez, akkor állandóan csak a slágerdalokat játsszuk, de ígérem azokat is bepótoljuk.”

Demjén Ferenc, a Kossuth-díjas énekes, aki a raktárkoncert-sorozat színpadán lépett fel

Demjén Ferenc, a Kossuth-díjas énekes, aki a raktárkoncert-sorozat színpadán lépett fel

Közzétette: Borsonline – Bors Szórakoztató Napilap – 2020. augusztus 28., péntek

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?