SHOWBIZ

Dagad a botrány Jolly és Iglesias ügyében, újabb részletre derült fény

A magyar mulatós azzal vádolta meg a latin énekest, hogy ellopta a dalát. Most mindkét oldalról megszólaltak!
  • Szerző: Ripost

Enrique Iglesias és Jolly vitája egyre kiélezettebb. Mint ismert, a magyar mulatós azzal vádolta meg a latin énekest, hogy ellopta a dalát. Igesias menedzsere szerint viszont az ő daluk született meg hamarabb. Jogi testület dönthet az utóbb évek egyik legdurvább plágiumügyében.

A hazánkban nagy rajongótáborral rendelkező magyar mulatós sztár jogi lépéseket helyezett kilátásba, mivel szerinte a Enrique Iglesias és a norvég DJ/producer, Matoma, I Don't Dance című dala nagyon hasonlít az ő, 2017 tavaszán megjelent Bűbáj és csáberő című számához. Jolly nemrég azt nyilatkozta, megtiszteltetésnek érzi, hogy a latin világsztár és társa az ő dalát dolgozták fel, ezért kevésbé a pénz, egy esetleges kártérítés motiválja az ügyben, hanem az is, hogy az ő neve is ott legyen a sláger szerzői között.

Ám erre jelenleg a Borshoz elküldött adatok szerint nem sok esélye van. A lap ugyanis felkereste Matoma menedzsmentjét:

"Többfelől hallottunk a plágiumvádról, bár hivatalosan nem keresett fel minket sem Jolly, sem a jogi képviselője" – írta Andrew Jackson, jelezve, hogy tudomása szerint Jolly még semmilyen jogi lépést nem tett ez ügyben.

A menedzser azzal a meghökkentő állítással folytatta, hogy szerinte Iglesiasék aligha lophattak, az ő slágerük ugyanis Jolly dalánál már közel fél évvel korábban megszületett.

"Matoma, Enrique és a dal társszerzői az I Don't Dance című számot 2016. december 4. és 7. között egy háromnapos stúdiózás alatt írták meg és vették fel Miamiban. A dal legelső demóváltozatának időbélyegzőjén a dátum 2016. december 7., reggel 8:54. Mivel Jolly dala 2017-ben jelent meg, ezért úgy gondoljuk, hogy az állítás alaptalan" – zárta sorait a menedzser.

Jolly ezek után azt nyilatkozta, hogy nem lepték meg a menedzser érvei, szerinte az igazság továbbra is az ő oldalán áll, valójában mégis az ő szerzeménye készült el hamarabb.

"Érdekes, a YouTube-on nem lehet látni, hogy az egy 2016-os felvétel lenne" – magyarázta a Borsnak Jolly. "Nem beszélve arról, hogy a Bűbáj és csáberő is 2016-ban készült, és már abban az évben kijött egy kisebb, másfél perces bemutatóanyag, és csak a hivatalos videoklip jelent meg 2017 áprilisában."

"Az ügyben a szerzői jogi testülethez fordultunk, akik harminc napot kértek, így jelenleg az ő állásfoglalásukra várunk, és attól függ a következő lépés" – mondta az énekes.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?