SZTÁRDZSÚSZ

Letöltendő börtönbüntetést kér a bűnösökre Schobert Norbi

Norbi az elsők között válaszolta meg az Állatvédelmi Konzultáció 13 kérdését és bízik benne, hogy hamarosan a törvény teljes szigorával sújtanak majd le az állatkínzókra.
 • Szerző: Buster

Schobert Norbi nemcsak a zsír ellen folytat ádáz küzdelmet, de az állatkínzással szemben is gyakran felemeli a szavát. Ezért is örült annyira, amikor megtudta, hogy a kormány elindította az Állatvédelmi konzultációt.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A fitneszguru felszólal a jó ügy mellett

Mindenkit arra szólít fel, hogy kövessék a példáját

„szükség van a reformokra”

A fitneszguru az első napokban kitöltötte az internetes kérdőívet, vagyis mind a 13 kérdésre választ adott. Most pedig arra szólít fel mindenkit, hogy szánjanak két percet az állatvédelemre. „Egyértelműen szükség van az állatvédelmi törvények radikális szigorítására, mert a jelenlegi szabályozásnak nincs igazán elrettentő ereje. Sajnos nem hallottam példát arra, hogy egy állatkínzót letöltendő szabadságvesztésre ítéltek volna, pedig az lenne a helyes”- jelentette ki a -nak Schobert Norbi. „Mindenkit arra kérek, hogy válaszolják meg a kérdéseket, mert a véleményünk fontos. Azt gondolom, hogy az a szerencsés helyzet, ha a törvények összhangban vannak a társadalom akaratával”- jelentette ki a fitneszguru, aki szoros barátságot ápol Hacsival a család samojedjével.

Norbi és a család kedvence...

Hét éve kötöttek igaz és örök barátságot
Fotó: Instagram

„Ő a negyedik gyermekem...”

„Hacsi hét éve él a családunkban és ő az egyik, ha nem a legjobb barátom. Gyakorlatilag a negyedik gyermekemként tekintek rá és ő ezt minden áldott nap meg is hálálja. Ugyan kertes házban élünk, ahol kiélheti a mozgásigényét, de ennek ellenére minden nap kiviszem futtatni a közeli erdőbe, mert neki is szüksége van arra, hogy mindenféle inger érje”- mesélte lapunknak az Update módszer atyja.

Állatvédelmi konzultáció

Közös ügyünk az állatvédelem...
Fotó: kormany.hu

Íme az Állatvédelmi konzultáció 13 kérdése:

 1. Egyetért-e azzal, hogy az állatmenhelyek és az állatvédelemmel foglalkozó civil szervezetek működését továbbra is rendszeres pályázati forrással segítse Magyarország Kormánya?
 2. Egyetért-e azzal, hogy a felelős állattartásra való nevelést már kisgyermekkorban indokolt elkezdeni?
 3. Egyetért-e azzal, hogy a hatóságok minden rendelkezésre álló eszközzel, szigorúan lépjenek fel a nem megfelelő állattartás ellen?
 4. Egyetért-e azzal, hogy egy országos ivartalanítási programnak kiemelt szerepe lehet a kóbor kutyák számának csökkentésében?
 5. Egyetért-e azzal, hogy a kóbor kutyák befogásának jogi alapját meg kell reformálni?
 6. Egyetért-e azzal, hogy az állatok sérelmére elkövetett cselekmények miatt indított eljárásban a bántalmazott állatok sorsa mielőbb rendeződjön?
 7. Egyetért-e azzal, hogy a „három csapásként” ismert büntetőjogi szabályozás mintájára szigorúbban kell büntetni azt, aki többször is állatkínzást követ el?
 8. Egyetért-e azzal, hogy a tiltott állatviadalon való részvétel büntetést vonjon maga után?
 9. Egyetért-e azzal, hogy szükséges a bántalmazást elszenvedő haszonállatok (pl.: ló, szarvasmarha) részére ideiglenes haszonállattartó telep létrehozása?
 10. Egyetért-e azzal, hogy az Országos Állatvédelmi és Állatjóléti Tanács működését a társadalom számára ismertebbé kell tenni, feladatkörét felülvizsgálni, a szükséges mértékben bővíteni kell?
 11. Egyetért-e azzal, hogy a pirotechnikai eszközök használatának engedélyezését szükséges megreformálni annak érdekében, hogy az ember környezetében élő állatok nyugalmát ne zavarják, és a környezetet kevésbé szennyezzék?
 12. Szükségesnek látja-e a Nemzeti Állatvédelmi Program megújítását és egyidejűleg egy hosszú távú állatvédelmi tervezet kidolgozását?
 13. Szükségesnek tartja-e, hogy hazánkban a cirkuszi vadállatok szerepeltetése betiltásra kerüljön?

Ide kattintva te is választ adhatsz a kérdésekre...

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?