LELKIZŐ

Megcsapta a halál szele Rippel Ferit

Rippel Ferenc még ma is beleborzong, ha eszébe jut az az éjszaka, amikor eluralkodott rajta a halálfélelem.
  • Szerző: Buster

Rippel Ferenc a világhírű Rippel Brothers tagjaként gyakorlatilag egész eddigi életében sportolt. Mégsem volt képes megőrizni egészségét. Évekkel ezelőtt falási rohamok gyötörték, ami miatt komoly hízásnak indult.

Fotó: Markovics Gábor/Ripost

Ez a folyamat veszélyeztette az egészségét és persze a karrierjét is. Egy hirtelen jött rosszullét azonban megváltoztatta az életét...

„Kemény életet éltünk artistaként, mindaddig, amíg valami meg nem változott bennem. Elkezdtem nem jól érezni magam. Folyamatosan farkaséhség tört rám és rengeteget ettem. Nem álltam le egy nagy kupacnál, inkább rárendeltem. Folyamatosan kajakómában voltam és persze szépen megváltozott a súlyom és már 95 kilót mutatott alattam a mérleg. Sajnos ez már a színpadon is látszott rajtam és a kollégáim és a testvérem is szóltak, hogy nem lesz ez így jó”

– kezdte lapunknak Rippel Feri, akivel saját előadás-sorozatának egyik helyszínén beszélgettünk.

Fotó: Dfp

„Végül már orvoshoz is elmentem, ahol kiderült, rengeteg probléma van. Egyik este aztán beütött a krach. Arra ébredtem, hogy 150 a pulzusom. Kivánszorogtam a konyhába és közben egyre rosszabbul éreztem magam. Zsibbadt a fejem, szédültem és nem akart nyugodni a pulzusom sem. Megértettem, hogy megcsapott a halál szele. Azonnal lemondtam mindenről, amivel korábban károsítottam a testemet”

– mondta Feri, aki ma, 50 évesen egy 20 éves sportoló testében él és arra ösztönzi a hallgatóságát, hogy kövessék őt az úton.

Fotó: Instagram

Ennek érdekében pedig egy amerikai egyetemen tanul, ahol sejtszinten ismerkedik testünk biokémiai folyamataival.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?