SZTÁR

Most már komolyan aggódnak a rajongók Elton John állapota miatt

Az énekes további orvosi kezelésre szorul és ezen a héten már nem tud fellépni betegsége miatt.
  • Szerző:

Elton John tüdőgyulladása miatt a hétre tervezett további két fellépését is lemondta Új-Zélandon. A brit sztár azonban megígérte, hogy visszatér és jövő januárban megtartja az elmaradt koncerteket. A 72 éves énekes világkörüli turnéjának szervezői kedden jelentették be, hogy Elton John további orvosi kezelésre szorul és ezen a héten már nem tud fellépni betegsége miatt.

Fotó: Profimedia

A gyengélkedő művész hangja vasárnap egy aucklandi koncertjén ment el, ezért hamarabb be is kellett fejeznie fellépését. Egy Instagram-bejegyzésben azt írta, hogy a műsor előtt enyhébb lefolyású tüdőgyulladást állapítottak meg nála.

A sztár 2018 szeptemberében indult világkörüli turnéra, amely idén decemberben ért volna véget Nagy-Britanniában. Több mint 300 előadást terveztek a koncertkörútra. A betegsége miatt vállalt pótkoncertekkel együtt azonban 2021 januárjában fejeződik be a Farewell Yellow Brick Road elnevezésű turné.

A világhírű zenész már három évvel ezelőtt is súlyos beteg volt, akkor nem lép fel The Million Dollar Piano (A millió dolláros zongora) című show-jával Las Vegasban és Kaliforniában egy “ártalmas és nem mindennapi bakteriális fertőzés” miatt. A menedzsment közlése szerint Elton John “hosszabb időt” töltött kórházban, ahonnan két napja engedték haza.

A brit művész Dél-Amerikában turnézott, Chiléből április 10-én már nagyon betegen repült vissza Londonba, ahol két napig intenzív osztályon is kezelték. Orvosai szerint a világsztárnak most pihennie kell.

A menedzsment közleménye arra nem tér ki, hogy pontosan milyen fertőzés támadta meg Elton John szervezetét, úgy fogalmaznak, hogy a betegség “ritka és akár halálos” is lehet. Az orvosok ugyanakkor bíznak Elton John teljes felépülésében. A művész a tervek szerint június elején térhet vissza a színpadra Nagy-Britanniában.

 

És ezeket olvastad már?