LELKIZŐ

Utcára kerülnek: áprilisig kaptak haladékot Terry Black gyermekei

Kilátástalan helyzetbe kerültek Terry Black gyermekei. Az előadóművész után hárommillió forintos adósság maradt, amit mihamarabb ki kell fizetni; pénz azonban nincs. A kisebbik gyermek, Fanni gyámja azt reméli, a régi barátok segítenek.

Senki nem tudja, mikor lesz vége Terry Black gyermekei kálváriájának. A 18 éves Dani és a 14 éves Fanni életéből eltűntek apjuk barátai, egyedül Árvai Mónika maradt velük, akit az előadóművész végrendeletében kijelölt Fanni gyámjának.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Pedig korábban körbezsongták Terryt az állítólagos barátok, akik most, a halála után úgy tesznek, mintha sosem ismerték volna őt, jóllehet, a gyerekeknek nagy szüksége volna a segítségre.

Fotó: Szabolcs László

„Terry hárommillió forintnyi adósságot hagyott a gyerekekre, többek között a németországi lakás lakbérét, amit, ha nem fizetünk ki, akkor Fanniék utcára kerülhetnek. Áprilisig van kilakoltatási moratórium, de addig nem akarok várni” – mondta a -nak Árvai Mónika, aki, ha tehetné, már holnap hazahozná Magyarországra Fannit, ebben viszont megakadályozza a bürokrácia.

„Már hetek óta megvan a pécsi gyámhatóság végzése, miszerint én vagyok Fanni hivatalos gyámja, a németek viszont ezt nem ismerik el. Ha kivinném Fannit az országból, azonnal börtönbe zárnának. Ezt nem kockáztathatom meg, ezért feladtam a svájci életemet, és kint élek Fannival” – fogalmazott Mónika, akinek szüksége lenne egy nemzetközi ügyvédre a háromszáz eurós óradíjat azonban képtelen lenne kifizetni. Most néhány napra hazatért Magyarországra ügyet intézni. Ez idő alatt Fannira az egyik ismerőse vigyáz; a régi jó barátokat mintha a föld nyelte volna el.

A részleteket olvasd el a napilap szerdai számában!

És ezeket olvastad már?