LELKIZŐ

Szívszorító, ezzel akarták meglepni a születésnapján Szilágyi István özvegyét

Sajnos Jolika néni már nem élhette meg, mekkora meglepetésre készült a segítője.
  • Szerző: Ripost

Ahogy arról korábban beszámoltunk, szombat reggel elhunyt Szilágyi István özvegye, Humenyánszky Jolán. A szobrászművész szervezete már nem tudott tovább harcolni, az utóbbi időben nagyon legyengült, súlyos daganatos betegséggel küzdött. Bár mindenki hitt a gyógyulásában, Jolika néni az angyalokhoz költözött szeretett férje mellé.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Segítője még januárban tett közzé egy aukciót, amelyen azt a szobrot bocsátotta kalapács alá, amit Jolika nénitől kapott, és Szilágyi Istvánt ábrázolta. A befolyt összegből az özvegyet akarta támogatni, hogy egy idősek otthonában lábadozhasson. Az árverés Jolika néni születésnapján ért volna véget, ám ezt a szobrászművész már nem élhette meg...

Jolika nénit szerették volna egy idősek otthonában elszállásolni Fotó: Bors

Méltó körülményeket akartak neki biztosítani

Segítője egy hosszú bejegyzésben leírta, miért válna meg a számára is fontos szobortól.

„A művész urat ábrázoló szobrot, amit Jolika néni készített még fiatal korában, szeretném licitre bocsájtani. A licit a mai nappal indul, 500.000 Ft-tól, és február 17-ig tart Jolika néni születésnapjáig. A bevételből szeretném Jolika néninek a hátra lévő életét megoldani, hogy méltó körülmények között élje egy otthonban, ahol biztonságban egészségügyi felügyelet alatt lehet.”

Utolsó kívánsága az volt, hogy találkozhasson a fiával

Szilágyi István özvegye, ha nem is bocsátott meg a fiának, az első perctől kezdve minden nyilatkozatában elmondta, hogy a tette ellenére szereti Pétert. Éppen ezért minden vágya, hogy találkozhasson a fiával. A gyilkossági ügy azonban jelenleg nyomozati szakaszban tart, így a 78 éves asszony nem találkozhatott a gyermekével. Jolika néniben eddig az tartotta a lelket, hogy ha máskor nem is, de a bíróságon viszontláthatja Pétert. Közben azonban kiderült: súlyos tüdőrákja van, ami miatt kórházba kezelték.

És ezeket olvastad már?