LELKIZŐ

Szívszorító szavakkal búcsúzik iskolája Siklósi Örstől

Az AWS frontembere pénteken hunyt el leukémiában. Siklósi Örstől imádott volt iskolája és egykori hittantanára is megemlékezett.
  • Szerző: ripost

Az egész zenei világot és a rajongókat is lesújtotta Siklósi Örs váratlan halála. Az AWS frontemberénél tavaly júniusban diagnosztizáltak leukémiát, a szervezete pedig pénteken, 29 éves korában feladta a kegyetlen betegséggel vívott harcot.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Egykori iskolája, a Prohászka Ottokár Katolikus Gimnázium tanári kara és diákközössége szombaton, egy szívszorító bejegyzésben búcsúzott Siklósi Örstől.

Az AWS zenekar frontembere, Siklósi Örs

Az AWS zenekar frontembere, Siklósi Örs az Eurovíziós Dalversenyen 2018-ban. Fotó: MTI

Iskolája és egykori hittantanára szavait változtatás nélkül közöljük:

„Szomorú hírt kell közzétennünk: iskolánk volt diákja, volt kolléganőnk fia súlyos betegsége után már a mennyei Atyához tért. Imádkozzunk együtt, hogy fogadja be örömébe Atyánk, és adjon vigasztalást mindazoknak, aki szerették és most gyászolják. Hittanára, Bilik tanár úr így búcsúzott tőle: ”Mély megdöbbenéssel olvastam a szomorú hírt, hogy iskolánk egykori diákja, Siklósi Örs, az AWS zenekar frontembere, súlyos betegség után hazatért a Mennyei Hazába. Mostantól az égi zenekart erősíti, ott, ahol már nincs betegség, nincs fájdalom és szenvedés. Emlékszem az első iskolai fellépésekre, arra az impulzív, mindig mosolygó, szőke, mosolygós fiúra, aki tele volt élettel. Azóta, hogy leérettségizett sok minden történt vele, siker, hírnév, de most is csak az a mosolygós fiú maradt, aki mindig az élet szeretetét hirdette. Kedves Örs! Isten öleljen magához, és hangozzék el számodra a várt mondat: „Jól van, te hűséges, derék szolga. Minthogy a kevésben hű voltál, sokat bízok rád: menj be urad örömébe!” Mt 25,21„ Bilik János hittanár.”

Siklósi Örs nevét 2018-ban ismerte meg az ország, amikor együttesével, az AWS-sel megnyerték A Dal 2018-at.

Akkor kijutottak az Eurovíziós Dalfesztiválra, ahol a Viszlát nyár című dalukkal Lisszabonban képviselték hazánkat.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?