SZTÁR

Gyász: meghalt az AWS fiatal énekese

Siklósi Örs csupán 29 éves volt. Júniusban leukémiát diagnosztizáltak nála, hosszú küzdelem után pénteken meghalt az énekes. Gyászolnak a rajongók.
  • Szerző: Ripost

Az AWS zenekar a Facebook oldalán közölte Siklósi Örs halálát. A fiatal énekes pénteken hunyt el hosszú betegség után leukémiában. A halálhíre megrázta a zenei világot.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Az AWS zenekar frontembere, Siklósi Örs

Fotó: MTI

„Januárban tervezett kiállni elétek és a nyilvánosság elé, hogy elmesélje a történetét a betegséggel kapcsolatban. Tavasszal készült kiadni első szólólemezét, amit kiegészített zenekaros felállással, nyáron készült volna az AWS legújabb, ötödik nagylemeze és ősztől indultak volna újra a koncertek.„ – írja a zenekar hivatalos Facebook oldalán.

Az AWS zenekar

Fotó: MTVA

„Csodálatos erővel és kitartással vitte végig az egész időszakot, bátorsága és kitartása példaértékű. Elvesztése felfoghatatlan és felbecsülhetetlen veszteség. Határtalan kreativitása, dalszövegeinek mélysége, színpadi jelenlétének elsöprő energiája és karizmája pótolhatatlan űrt hagy maga után, nem csak a mi életünkben, de a magyar könnyűzene és művészet világában is. Örs maga volt a tűz, melegszívű, szerető barát és társ. Rendkívül impulzív és inspiráló személyiség volt. Mindig lehetett rá számítani, sosem hagyott cserben senkit, elképesztően nyitott és szerető szívű ember volt. Ahogy ő szokta mondani másokra, Örs egy csoda volt.Öleljük a családot, a barátokat és mindenkit, akinek akárcsak a dalain keresztül, de volt szerencséje megismerni Örsöt” – búcsúztak a fiatalon meghalt énekestől a zenésztársai.

Lisszabon, 2018. május 10.
Siklósi Őrs énekes az AWS zenekar fellépésén, az Eurovíziós Dalfesztivál második elődöntőjében Lisszabonban 2018. május 10-én. (MTI/EPA/José Sena Goulao)

Mint ahogy azt a megírta, betegsége miatt már tavaly nem adott koncertet a Dal énekese. A Dal 2018-as nyertese, s az Eurovíziós dalfesztivál magyar résztvevője ezt közösségi oldalán tudatta rajongóival.

Örs és csapata Lisszabonban végül a 21. helyezést hozta el Magyarország számára, a győzelmet ugyanis az izraeli származású Netta Barzilai nyerte el a Toy című dalával. Ugyanakkor a Viszlát nyár című dal, megkapta a legjobb speciális effektekért járó díjat.

„Hihetetlen élmény volt a szereplés, egy ekkora színpadon játszani egy ilyen profi stábbal. Lehetőségünk sem volt izgulni, annyiszor elpróbáltuk a produkciót. Számunkra már a döntőbe jutás nagy eredmény volt” – értékelte a helyezést akkoriban Örs.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?