LELKIZŐ

Ördög Nóra pokoli fájdalmakat vállalt az anyaságért!

Csütörtökön került a boltok polcaira Ördög Nóra tabudöntögető könyve, melyben kendőzetlen nyíltsággal vall meddőségéről és emberfeletti küzdelméről, melynek ma két gyönyörû gyermeket köszönhet.
  • Szerző: Buster

Egy meddő pár élete rengeteg lelki fájdalmat rejt, hiszen hónapról hónapra szembe kell nézniük a terhességi teszt negatív eredményével, ami ciklikusan töri össze a reményt és a hitet. Ha pedig belevágnak a vizsgálatok sorába, nem ritkán szinte már elviselhetetlen fizikai fájdalom is társul a mentális kínokhoz.

Ördög Nóra és férje, Nánási Pál ezt az utat járta be.

Ez idáig erről senki sem beszélt olyan őszintén, mint a TV2 műsorvezetője, aki akkor is mosolyogva állt a kamerák elé, amikor járni is alig tudott egy fájdalmas vizsgálat és az azt követő komplikált műtét után.

"Az első meglepően fájdalmas élményem az átjárhatósági vizsgálat volt. Olyan ártalmatlan dolognak tűnt, fel sem merült bennem, hogy ez komolyabb megerőltetés, mint mondjuk egy sima ultrahang. Emlékszem, kora esti időpontra mentem, és Palkó valamiért pont nem tudott eljönni velem.

Kicsit ijesztő és persze rideg volt az egész, de ez semmi volt ahhoz a fájdalomhoz képest, ami villámcsapásként hasított belém pár másodperccel azt követően, hogy befecskendezték a kontrasztanyagot a csövön keresztül.

"Feküdtem a hideg fémlapok közé préselve, miközben a röntgengép kegyetlenül dokumentálta, hogy próbál utat törni a folyadék a petevezetőimen keresztül a hasüregem felé. Jobbra még csak- csak sikerült neki, de mivel a bal oldali petevezető teljesen el volt záródva, ott esélye sem volt. Csak feszítő, elviselhetetlen görcsös fájdalom volt az eredmény… Csillagokat láttam. Én persze borzasztóan igyekeztem leplezni, hogy sejtésem szerint mindjárt meghalok…”- írja Pozitív című könyvében Ördög Nóra, akinek ekkor még korántsem értek véget megpróbáltatásai, hiszen a diagnózist követően nem maradt más járható út számára, mint a műtéti beavatkozás, ami hosszabbra és bonyolultabbra sikerült, mint azt gondolták volna orvosai.

„Nem hezitáltam sokat. Nem mondom, hogy nem izgultam, de nem a beavatkozástól tartottam. Inkább izgatott voltam, mert éreztem, hogy ez most már nem gyerekjáték, és ha minden jól megy, akár meg is oldódhatnak egy csapásra a problémáink. A doktor úr elmondta, hogy ha nincs semmi komoly, fél óra múlva már a szobámban leszek. Ha műtenek is, akkor több idő kell, attól függően, hogy mennyire bonyolult a szituáció.

A szobámban ébredtem arra, hogy konkrétan megfagyok… Annyira átfáztam a műtőben, hogy nem is tudom, éreztem-e már valaha korábban ezt a csontig hatoló, szinte már fájdalmas didergést.

Megláttam Palkót, aki szerelemmel, biztatóan végigsimította az arcomat, és adott egy puszit, majd elmondta, hogy sajnos műtét lett a dologból. Aztán előkerült a doki, és elmondta, hogy a bal petevezetőmet sajnos el kellett távolítani, nem volt más megoldás”- vall őszintén megpróbáltatásairól Nóri, aki alig pár nappal a műtét után már műsort vezetett és magazinfotózáson pózolt összeszorított fogakkal, hogy senki még csak ne is sejtse, min ment keresztül…

 

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?