LELKIZŐ

Nagy bajban a család, nincs pénz Terry Black temetésére

A nemrégiben elhunyt előadóművész rengeteg adósságot hagyott hátra, ráadásul Münchenből hazahozni sem egyszerű a holttestét.
  • Szerző: Ripost

A halála előtt tíz perccel még telefonálni akart Terry Black. Az előadóművész egy barátnőjét, Árvai Mónikát próbálta felhívni. Az asszony nem tudta felvenni a telefont, pedig a végakaratot hallhatta volna: ő nevelheti tovább Rácz Károly gyermekeit, a 17 éves Danit és 15 éves Fannyt. Mindez a most előkerült végrendeletből derült ki.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Facebook

„Apu asztalán pakoltuk az iratokat, akkor találta meg Fanny a tavaly márciusban írt végrendeletet, amiben csak rólunk van szó. Ismerjük és szeretjük Mónikát, de azt nem tudtuk, hogy apu azt akarta, hogy ő neveljen minket – mondta a Blikknek Dani, aki szombaton lesz nagykorú. Lehetett volna a húga gondviselője, de csak akkor, ha elmegy dolgozni, lakást fizet és feladja a tanulmányait.

„Erről szó sem lehet, nem hagyhatom, hogy tönkretegye az életét, és ő is tovább akar tanulni” – szögezte le Árvai Mónika, akit Terry Black a gyerekei gondviselőjének jelölt ki. Terry 18 éve ismerte meg Mónikát, szoros kapcsolatuk volt. Mónika a tragédia hírére azonnal kocsiba ült és ment a gyerekekhez.

„A boncolási jegyzőkönyv szerint szeptember 16-án 14 óra 40 perckor halt meg. A hívást 10 perccel előtte kaptam tőle. Sajnos, nem tudtam felvenni” – sóhajtotta Mónika, aki rögtön intézkedni kezdett.

A gyerekek még egyetlen euró gyorssegélyt sem kaptak a müncheni gyámhivataltól. A 82 éves Jürgen bácsi, a szomszéd adott 600 eurót (200 ezer forintot) ennivalóra. Terry 8 hónapja nem fizette a lakbért, és a bankszámláján sem maradt egy fillér sem. Pedig havonta 2000 euróból (669 ezer forintból) éltek, ennyi volt a családi pótlék és a nyugdíj.

„Október végén ki kell költözni, ha nem egyenlítik ki a gyerekek a 10 ezer eurós adósságot” – mondta Mónika.

Terry temetése körül is nagy a baj, már a hamvasztás is sokba kerül, így egyelőre az előadóművész testét a kórház patológiáján őrzik. A hamvak hazaszállítása viszont még komolyabb akadályba ütközik.

„Megtudtuk, hogy a szabályok szerint nem hozhatjuk haza kocsival a hamvakat tartalmazó urnát, a hivatalos szállítás viszont horribilis költség lenne, amit jelenleg nem akar kifizetni az itteni gyámhivatal. Ennek ellenére nem hagyjuk, hogy Terry végakarata ne teljesüljön, megoldást kell találnunk” – tette hozzá Mónika.

És ezeket olvastad már?