LELKIZŐ

Megszólalt a családi barát: Papot hívtak Pécsi Ildikóhoz, álmában hunyt el

L. Péterfi Csaba tanítványból lett a család barátja, akit Pécsi Ildikó a fogadott fiaként szeretett.
  • Szerző: Doris

Pécsi Ildikó fogadott fia szombat reggel szívszorító szavakkal mondta el lapunknak, hogyan hunyt el a legendás színésznő.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

L. Péterfi Csaba pénteken találkozott utoljára a színésznővel, aki már egy hete rendkívül gyenge volt. Megadatott azonban neki, hogy a szerettei körében tölthesse az utolsó földi óráit, akik a legutolsó kívánságát is teljesítették.

A fogadott és a vér szerinti fiúgyermek. Ildikó mindkettőjüket nagyon szerette. Fotó: Sulyok László / Ripost

Pécsi Ildikó mélyen vallásos volt, ezért papot kért, aki lelki megnyugvást adott neki élete utolsó időszakában.

„Számítottunk rá sajnos, hogy ez be fog következni. Tegnap találkoztam vele utoljára, mind itt voltunk. Én, Csaba és a menye, Zsuzsi is. Elbúcsúztunk tőle, és az ő kérésére imádkoztunk. Már napok óta nem volt jól sajnos, az elmúlt egy hétben számítottunk arra, hogy elmegy. Csaba is minden nap elköszönt tőle, és együtt imádkoztunk közösen, de valamiért nem sikerült úgy elmennie, ahogy akart. Végül az ő kérését teljesítettük: papot hívtunk, aki elegendő lelki nyugalmat adott neki ahhoz, hogy ma hajnalban elmehessen” – mondta el a -nak megrendülten L. Péterfi Csaba.

A színésznő fogadott fiának meggyőződése, hogy Ildikó imádott férje után akart menni, akivel több mint ötven évig éltek példaértékű, szeretetteljes házasságban.

„Azt gondolom, ő Lajos bácsi után ment. Hosszú, szép házasság volt az övék, nagyon szerették egymást. Nem gondoltam, hogy ilyen gyorsan itt hagy minket... Itt volt az asztalán a Feketepéter, a közös darabunk könyve, a dal, amit együtt tanultunk... Ameddig tudott, ő itt volt és együtt dolgoztunk. Nagyon hálás vagyok azért, hogy ismerhettem, és hogy most megnyugodott a lelke. Nagyon szép volt az arca, amikor elment közülünk... A halotti jelentésben az áll, hogy álmában hunyt el, és így is történt. Ha ezt vesszük alapul, így kellett történnie. Volt egy nagy szerelme, aki nélkül nem tudott élni” – fogalmazott megtörten a férfi.

És ezeket olvastad már?