LELKIZŐ

Megrázó vallomást tett Pásztor Erzsi: „A földi pokolba került a lányom”

A koronavírus legsúlyosabb olasz gócpontjában dolgozik Pásztor Erzsi lánya.
  • Szerző: Ripost

A koronavírus-járvány kitörése óta minden este elmond egy imát Pásztor Erzsi a szeretteiért, különösképpen szeretett lányáért, Henriette-ért. A Kossuth-díjas sztár minden anya legnagyobb rémálmával szembesül, ugyanis lánya a koronavírus-járvány gócpontjának számító Észak-Olaszországban dolgozik egy pszichiátriai betegek számára fenntartott öregek otthonában. A több mint húsz pácienst számláló intézmény a Comói-tó partján fekszik, ahol az 53 éves Henriette hónapok óta a végkimerülésig hajtja magát.

Fotó: Markovics Gábor

„A lányom nagyon felelőtlennek tartja az olasz hozzáállást, nem érdeklik őket a korlátozások, a 400 eurós bírság, élik a dolce vitát, miközben még mindig több százasával halnak naponta az emberek. Ebbe a földi pokolba került be a lányom, akiért mindennap imádkozom, mivel féltem, hogy elkapja ezt a rettenetes betegséget. Szerencsére nagyon előrelátó volt, és már a hivatalos korlátozások előtt két héttel lezáratta az intézményt, minimalizálta az ott dolgozók számát, de így sem úszták meg a vírust. Az egyik konyhásnőnek pozitív lett a tesztje, nem volt tüntette, de azonnal karanténba kellett rakni és letesztelni mindenkit, mivel idős, pszichiátriai betegeket kezeltek. Most csináltak újabb tesztet, minden a legnagyobb rendben szerencsére” – mesélte a Borsnak a 83 éves művésznő.

Az elismert színésznő ráadásul nemcsak a lányáért, de szeretett unokájáért is sokat aggódott. Julia ugyanis Angliában dolgozott a vendéglátásban, ám az országos karantén kihirdetése után elvesztette a munkáját.

„Egy fillér nélkül ott rekedt abban a nyüzsgő országban, ahol egyre nagyobb a baj. Hetekig nem tudtuk, mi lesz vele, másfél hete sikerült hazajutni az édesanyjához Olaszországba. Egy éjszakát a reptéren töltött, mire talált egy átszállást Milánóba és onnan haza. Most két hétig karanténban volt, utána kertészkedni fog. Úgy volt, hogy az öcsém hetvenedik születésnapján augusztusban összegyűlünk és újra láthatom őket, de ez már csak ábránd marad. Szeretném még az életemben magamhoz ölelni a lányomat, remélem, minél hamarabb vége ennek a pokoli járványnak” – mesélte a színésznő, aki azt is elmondta, ki viseli most a gondját.

„A keresztlányom, aki szintén az egészségügyben dolgozik, minden pénteken bevásárol ne­kem, lerakja az ajtóm elé a friss árut, én meg egy borítékba ki­adom neki a pénzt”.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?