LELKIZŐ

Megható, elcsukló hangon énekel barátja Demjén Ferencért

Balázs Fecó nagyon bízik kollégája felépülésében és koncertjein is érte énekel.
  • Szerző: Ripost

A pénteki siófoki koncertjére készülő Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas Balázs Fecó meghatóan fogalmazott Demjén állapotáról a Retro Rádió műsorában, sőt élőben énekelt, dalát pedig a rehabilitációját végző zenésztársának dedikálta. A Blikknek bevallotta, ilyenkor a hangja is elcsuklik, elszorul a torka.

Fotó: Facebook

„Bízom benne, hogy Rózsi minél előbb felépül és visszatér a színpadra. A teljes gyógyulást az jelentené neki, ha újra a közönségnek zenélhetne. Tudom, hisz nekem is ez a gyógyszerem. Azt is mondhatnám, minket ez tart életben, és ezt csak az tudja, akinek vannak vagy voltak ilyesféle problémái” – nyilatkozta a lapnak a zenész, és hozzátette, balatoni koncertjén Demjén Rózsi, Lerch István és Fekete Gyula felépüléséért énekel majd, de azokra is gondolni fog, akik már elmentek, Som Lajosra és Radics Bélára.

Balázs Fecó átérzi barátja helyzetét, hiszen ő is járt már hasonló cipőben, a zenész számára a betegség mellett a lemondott koncertek jelentik a legnagyobb szenvedést. Fecónak 24 éve volt infarktusa, 2016-ban pedig szívritmuszavarral kezelték, majd két laparoszkópos beavatkozással és három értágító hálóval hozták rendbe szívtájéki érszűkületét. Pajzsmirigyével is gondok voltak, 60 kilósra fogyott, sokan aggódtak érte.

„Most jól vagyok, köszönöm, bár a sok próba miatt picit megerőltető ez az időszak. Az orvosok sem engednék, hogy ennyit koncertezzek, de inkább tudomásul veszik. Azt mondják, hogy még garanciális vagyok, és próbálok is odafigyelni, hogy ezt az állapotot megtartsam. Igyekszem pihenéseket beiktatni, ilyenkor kiülök a kertembe és nézem a hegyet, játszom a kutyával és sétálunk” – árulta el.

Balázs Fecó ebben az időszakban is sokat gondol barátjára, és nagyon várja a viszontlátást.

„A kórházba nem mentem be hozzá, mert nagyon szűk családi kör látogatja, én is a zenésztársaktól szoktam érdeklődni. Örömmel hallottam, hogy jobban van, javul az állapota” – mondta az énekes.

Rózsi már készül a visszatérésre. Rehabilitációjának harmadik szakaszában jár, könyvet és újságot olvas, illetve nagyokat sétál.

Ripost előfizetés banner

És ezeket olvastad már?