LELKIZŐ

Mécsesekkel és imával emlékezett özvegye Torgyán Józsefre

Január 22-én volt három éve, hogy otthonában elhunyt Torgyán József. Özvegye, Cseh Mária ma is érzi férje jelenlétét, biztos benne, hogy a politikus fentről vigyáz rá és fogja a kezét. Az évforduló napján az egykori operettprimadonna elzarándokolt a sírhoz, hogy fiával és barátaival megemlékezzen a férjére.
  • Szerző: Doris

Cseh Mária megrendülten állt Torgyán József sírja mellett a Farkasréti temetőben. Természetesen nem egyedül érkezett, a politikus halálának harmadik évfordulóján fia, Attila és több barátja is elkísérte. A megemlékezés, amire a is meghívást kapott, pontban tizenegy órakor kezdődött. Ekkorra már mécsesekkel és virágokkal volt tele Torgyán síremléke.

EZEKET OLVASTAD MÁR?


Fotó: Markovics Gábor

Először a politikus fia, Attila mondott néhány gondolatot. Állítása szerint csak édesapja halála után jött rá arra, milyen nagy kaliberű ember volt és milyen fontos dolgokat vitt véghez. Ezután Torgyán egykori legjobb barátja, Sinóros-Szabó Botond vett át a szót, aki szerint Torgyán felkészült, nyitott, érzékeny, igazságszerető és alázatos ember volt, aki mindig megmaradt embernek, gavallérnak. A barátok és az özvegy ezután csendben elmondtak két imát, majd Marika megcsókolta a sírkövön szeretett férje arcképét.

„Nagyon hiányzol, Jóska” – sóhajtotta.


Fotó: Markovics Gábor

Az özvegy az emlékezést követően a Torgyán-villában fogadta a barátokat és a munkatársát. Ott láttuk először ünnepi díszben azt a fenyőt, amit Marika 2016 karácsonyán még együtt díszített a Független Kisgazdapárt egykori elnökével.


Fotó: Markovics Gábor

A díszeket azóta sem volt ereje levenni, a kérésére azonban elmesélte, mennyire tudta feldolgozni a gyászt.

Megindító nyilatkozatát a csütörtöki lapszámában találod!

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?