LELKIZŐ

Már zajlanak Psota Irén temetésének előkészületei

A kétszeres Kossuth- és Jászai-díjas, kiváló és érdemes mûvészt csütörtökön 15 órakor helyezik végső nyugalomra a Farkasréti temetőben. A nemzet színésze utolsó kérése az volt, hogy édesanyja mellé temessék.

Életének 86. évében, február 25-én váratlanul elhunyt Psota Irén. Ahogy a %% is beszámolt róla, a kétszeres Kossuth- és Jászai Mari-díjas művész, a nemzet színésze rajongott az édesanyjáért, mindig szeretettel beszélt róla, utolsó kérése pedig az volt, hogy

a végén majd mellette akar pihenni.

A vágya csütörtökön teljesül, hiszen Psota Irént  az édesanyja mellé, a Farkasréti temetőben helyezik örök nyugalomra. A Madách Színház hivatalos tájékoztatása szerint a színésznő végső búcsúztatására március 10-én, csütörtökön, 15.00 órakor, a Farkasréti temető Makovecz-ravatalozójában kerül sor. A művésznőt Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, Bagdy Gábor, Budapest főpolgármester-helyettese, Almási Éva színművész és Szirtes Tamás, a Madách Színház ügyvezető igazgatója búcsúztatja majd.

A %% szerda délben járt a temetőben, ahol már megkezdték a csütörtöki szertartás előkészületeit. Psota Irén édesanyjának sírjánál az egyik ott dolgozó temetőgondnok elmondta, hogy rengeteg emberre számítanak, és biztonsági szolgálat fogja koordinálni a megemlékezést.

A Makovecz-ravatalozónál lesz a búcsúztató, majd onnét jön át a gyászoló tömeg a sírhoz. El nem tudom képzelni, hogy fognak itt elférni, egymást fogják taposni az emberek

- mondta a %%-nak aggódva a temető alkalmazottja, aki felhívta a figyelmet arra, hogy Psota Irén és édesanyja sírjánál maximum 80-100 ember tud kényelmesen gyászolni a csütörtöki temetésen.

A család és a Madách Színház vezetősége kéri, hogy a színművésznő tisztelői csütörtökön 15 óráig egy szál virággal búcsúzzanak Psota Iréntől.

És ezeket olvastad már?