LELKIZŐ

Gyászolnak a rajongók: Elhunyt a világhírű filmes legenda...

A hatvanas évek kultikus filmsorozatának főszereplője, az első, aki a legendás denevérjelmezt magára húzta, eltávozott. Sokak számára ő volt az igazi Batman!
címkék:
  • Szerző: Ripost

Adam West színész, a hatvanas években vetített, azóta kultikussá vált Batman-filmsorozatban alakította a denevérembert, 88 éves korában leukémiában hunyt el.

William Dozier, a sorozat producere, egy Nestlé-reklámban látta őt egy James Bond-szerű kém szerepében, és egyből szerződtette Batman figurájának megszemélyesítésére. A népszerű sorozat 1966-tól három évadot ért meg az ABC tévécsatornán, az azonos című mozifilm pedig 1966-ban jött ki Leslie H. Martinson rendezésében.

1970-ben felajánlották neki, hogy játssza el James Bondot a Gyémántok az örökkévalóságnak című filmben, de visszautasította a szerepet, mondván: "A titkos ügynököt mindig is brit színésznek kell alakítania."

West a képregényrajongókról szóló Agymenőkben (Big Bang Theory) is szerepet kapott 2016-ban. 

Mivel a denevérember szerepe ennyire híressé tette, nehezen kapott másfajta filmes felkérést. Számos hollywoodi író, rendező és kollégája mély szomorúságát fejezte ki a közösségi oldalaikon az ikonikussá vált színész halálhírét hallva. Hat gyereke, öt unokája és két dédunokája is gyászolja.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?