LELKIZŐ

Fülöp herceg temetésén a halottaskocsinál csak a koporsó lesz extrémebb

A búcsúztató ceremóniát szervező cég azt tekintette a legfontosabbnak, hogy Fülöp temetése olyan legyen, ami a herceg tetszését is elnyerné.
  • Szerző: The_M

Azt már órákkal Fülöp herceg halála után elárulták a Buckingham-palota illetékesei, hogy mikor és milyen lesz II. Erzsébet királynő férjének temetése. Ugyanis Edinburgh hercege előre meghagyta, hogy milyen búcsúztatót szeretne.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Különleges embernek különleges temetés jár

Különleges embernek különleges temetés jár
Fotó: Northfoto

Fülöp kérése, illetve a koronavírus-járvány miatt is visszafogott ceremónián csak a 30 legfontosabb családtag lehet ott. Most pedig a búcsúztató egyéb részletére is fény derült. A temetést ugyanaz a cég szervezi, amelyik Diana hercegnő, az anyakirályné és Margaret Thatcher utolsó útjáért is felelt. A cég vezetője elmondta, a legfontosabb kritérium az volt számukra, hogy minden olyan legyen, ami hű Fülöp filozófiájához. Edinburgh hercege szenvedélyes környezetvédő volt, ezért a koporsója száz százalékban brit gyapjúból készült.

Gyapjúkoporsót kap Fülöp herceg

Gyapjúkoporsót kap Fülöp herceg
Fotó: AW Hainsworth

A koporsót készítő cég, az AW Hainsworth korábban is dolgozott a brit királyi családnak, ők készítették Vilmos herceg, illetve Harry herceg esküvőire a vőlegények öltönyeit.

A különleges koporsót egy átalakított katonai Land Rover Defender 130 Gun Bus viszi majd. A terepjárót évtizedekkel ezelőtt maga Fülöp segített megtervezni, és most egy elektromos hibrid verziót rendeltek a temetésre, mert így nemcsak a herceg kreativitása, de a környezetvédelem is megjelenik az autóban.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Noemy Orellana (@dragonflyocmimi) által megosztott bejegyzés

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?