LELKIZŐ

Friss hírek a kórházból: Újfajta eljárással gyógyítják az EDDA billentyűsét

Gömöry Zsolt még egy darabig kórházi kezelésre szorul, de már egyre jobban van. Most a Ripost-nak mesélt állapotáról...
  • Szerző: Buster

A legendás billentyűs állapota napról napra jobb – akárcsak Pataky Attilának és Kicska Lászlónak -, de nála ez a folyamat jóval tovább tart. Gömöry Zsolt lapunknak örömmel számolt be arról, hogy a napokban egy új kezelési módszert próbáltak ki rajta az orvosok, aminek köszönhetően máris jobban érzi magát.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Fotó: Dömötör Csaba / Nemzeti Sport

„Hála Istennek lázam már napok óta nincsen, ami hozzájárul ahhoz, hogy sokkal jobb lett a közérzetem. Ma végzik el újra a koronavírus-tesztet, aminek az eredménye döntő lehet, illetve különböző laborvizsgálatok várnak még rám. Ezen felül egy új, intravénás kezelést is kapok, ami vélhetően hatásos lesz. Magas dózisban kapok antibiotikumot tíz napon át. Vár most rám egy tüdőröntgen is, hogy lássák az orvosok, milyen mértékű a javulás” – kezdte a -nak Gömöry, aki még nincs teljesen jól, de egyre kevesebb fájdalmat érez.

Fotó: Facebook

„A tüdőmet még érzem és van némi izomfájdalom is, de ez az állapot már sokkal jobb, mint néhány nappal ezelőtt. Szép lassan jön vissza az étvágyam is, ami szintén bizakodásra ad okot„ – jelentette ki a zenész, akinek sokat segít Pataky Attila is, akivel gyakran beszélnek telefonon.

„Attilával folyamatosan tartjuk egymásban a lelket. Telefonos kapcsolatban vagyunk és minden tapasztalatunkat megosztjuk egymással. Örülök, hogy ő már sokkal jobban van és haza is mehetett, ez nekem is erőt ad, ahogyan a rengeteg szeretet, ami az interneten keresztül árad felém. Megható, hogy ennyien aggódnak értem. Az pedig meglep, hogy mennyi ismert ember keresett meg az utóbbi napokban telefonon. Olyanok is, akikkel igazából csak felületes az ismeretségünk” - mesélte Gömöry, aki még nem tudja mikor hagyhatja el a kórházat, de türelmes, hiszen tisztában van vele, hogy a gyógyulást nem lehet siettetni.

„Hihetetlen, amit az orvosok és az ápolók tesznek”

Gömöry Zsoltot az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben ápolják és a zenész őszintén hálás azért az emberfeletti helytállásért, amit nap mint nap tapasztal. „Nagyon fontos elmondanom, hogy mit tapasztalok itt a kórházban. Az orvosok és az ápolók emberfeletti munkát végeznek, és mindezt olyan szeretettel és türelemmel teszik, hogy az ember csak ámul. Az ápolók bármennyire is fáradtak, mindenkihez van egy-egy kedves szavuk, amiért végtelenül hálás vagyok” – mondta az EDDA billentyűse.

 

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?