LELKIZŐ

Felbukkant Gesztesi Károly vér szerinti apja: Különös, amit írt

Gesztesi Károly ritkán beszélt az édesapjáról, Konrádról, akivel eleinte nem ápolt igazi apa-fia kapcsolatot. A színész csak kétéves volt, amikor a férfi elhagyta őt és az édesanyját, Zsuzsa asszonyt. Ráadásul az apa a neveléséből sem tudta igazán kivenni a részét. Gesztesit az édesanyja, nevelőapja és a nagymamája nevelte fel.
  • Szerző: BDF

A semmiből bukkant fel a január 4-én tragikus hirtelenséggel elhunyt színész, Gesztesi Károly vér szerinti apja, Tóth Konrád. Az idős férfi az egyik unokája, a 19 éves Márk Facebook-oldalán tűnt fel, ahol különös sorokat írt fia váratlan halálával kapcsolatban. Részvétnyilvánító bejegyzésében a kíméletlen tényeket és a halál okait fejtegette.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Ripost/ Markovics Gábor

„Drága Márkó, Dávid és Áron unokáim. A tragédia bekövetkezett, bennem az a gondolat kavarog: mindent meg tettünk érte, hogy ez ne következzen be. Mellette álltunk minden alkalommal, vagy pálcát törtünk felette, ha nem úgy viselkedett. Úgy gondolom, hogy ennek az ideje elérkezett, sajnos már későn. Őszinte részvétem. Nagyon szeretlek benneteket. Konrád Nagypapa” – fogalmazta meg sorait Konrád.

Gesztesi mindig haloványan beszélt az édesapjáról, ami nem meglepő, hiszen a színész kétéves volt, amikor lelépett az édesapja, majd több, mint tíz év telt el, amikor újra találkoztak egymással. „Édesanyámék elrontottak valamit. Nem tudom mit, és bevallom, sem akkor, sem később nem faggattam a szüleimet a miértekről” – mondta el még 2010-ben a hot! magazinnak Gesztesi, aki hozzátette, hogy a szülei válása után Konrád jó ideig próbálta ellátni az apai teendőit, eleinte kirándultak, és pingpongoztak is.

„De magához már nem tudott átvinni, mert olyan pici albérletben lakott, hogy ott csak egy ágy és egy szekrény fért el. Aztán elmaradtak ezek a látogatások, de nem török pálcát apám feje fölött” – mondta anno a színész, akit édesanyja és nagymamája neveltek.

Fotó: Facebook

Ám rövidesen Zsuzsa asszony újraházasodott, és új férfi került a házhoz. Gesztesi János és Károly már az elején jó kapcsolatba kerültek. A férfi 2017-es haláláig nagyon szoros viszonyt ápoltak egymással. Rengeteg gyerekkori emléke kapcsolódott hozzá, többek között az első színházi élményeit is Jancsi papának köszönhette. „Rengeteg előadásra vitt el, igaz, csak a második felvonásra jutottunk be, mert a jegy árát sosem tudtuk kifizetni. Ezért szünetben belógtunk. Az összes színházi előadást kívülről fújtam, persze csak a második felvonástól” – emlékezett vissza mosolyogva a hetilapnak adott interjújában.

Ekkor a színészt még Tóth Károlynak hívták, ám nem sokkal később hivatalosan is eldobta vér szerinti apja vezetéknevét, és a nevelőapjáét vette fel. Gesztesi ezt mindig is azzal magyarázta, hogy csupán praktikus okok miatt döntött a névváltoztatás mellett. Miután kétszer kirúgták a Színművészeti Főiskoláról, elhatározta, hogy nevet változtat. „Nem találtam más magyarázatot arra, hogy újra és újra kidobnak, csak azt, hogy mire a nevemhez, azaz a kezdőbetűjéhez érnek, addigra elfárad a vizsgabizottság. Hazamentem és megkérdeztem a nevelőapámat, hogy felvehetem-e a nevét, ő pedig boldogan igent mondott” – mesélte a színész, aki tavaly októberben egy interjúban vallotta be, hogy igazából erről a döntéséről nem kérdezte meg édesapját, és amikor újra felvették egymással a kapcsolatot már egyikőjük sem firtatta a témát. „Addigra már teljesen idegenek voltunk egymás számára” – emlékezett vissza Gesztesi, aki így inkább azon dolgozott, hogy újra közelebb kerüljön a vér szerinti apjához. Gesztesi elmondásai alapján idővel ismét korrekt apa-fia kapcsolat alakult ki közöttük, és a családi béke miatt félretették a régi sérelmeiket. A férfi gyakran látogatta őt és az unokákat is, és többször ültek egy asztalhoz karácsonykor.

Ám a megboldogult színész a békülés ellenére sem beszélt aztán a nyilvánosság előtt az édesapjáról és kettejük kapcsolatáról. Ennek fényében tekinthető nagyon különösnek az apa friss üzenete a Facebookon. Nehéz megmondani, mire gondolhatott Konrád, mégis szavaiból kisejlik, mintha ő korábban már megjövendölte volna a tragédiát és hiába figyelmeztette fiát baljós érzéseiről, szavai mindvégig süket fülekre találtak.

Az üzenettel kapcsolatban lapunk megkereste Konrádot, ám a férfi nem reagált a megkeresésünkre.

És ezeket olvastad már?