LELKIZŐ

Ezek a legújabb hírek Sas Józsefről - hosszú rehabilitáció vár rá

A Jászai Mari-díjas színész egy hónappal ezelőtt kapott kétoldali agyvérzést Thaiföldön, most nehéz és küzdelmes időszak vár rá.
  • Szerző: e.j.

Hónapokon át tartó, lassú folyamat elé néz Sas József, aki március elején a thaiföldi nyaralása alatt kapott kétoldali agyvérzést.

A színész beszédközpontja nem sérült, ám a bal oldala lebénult, így a bal kezét és lábát egyelőre képtelen használni. Sas bízik abban, hogy egy napon újra a régi lesz, ám életkorából fakadóan rögös út vár rá.

"Sokesélyes a végkimenetel, az idő bizonyítja majd, hogy mennyire gyógyul fel ebből egy idős beteg. Vannak persze pozitív példák, akik maradéktalanul felépülnek, ám az esetek többségében az agyvérzés valamilyen maradandó bénulással, látás- és beszédzavarral végződik. A rehabilitáción rengeteg múlik, a célzottan végzett gyógytorna jó hatást eredményezhet" - mondta el a %%-nak dr. Bense Tamás. Sas felesége bizakodó. Lapunknak korábban úgy nyilatkozott: férje mindent megtesz, hogy felépüljön.

„Szerencsére a férjem kedélyállapota jó, fejben nem hagyta el magát. Sokszor humorizál, szórakoztatja a többi beteget is, de ami a legfontosabb, van étvágya. Minden energiámat ráfordítom, hiába nehéz időszak ez számomra, nincs időm magamra, most ő a legfontosabb” – jelentette ki Zsuzsa.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?