LELKIZŐ

Ez lehet Gesztesi Károly utolsó esélye

Gesztesi Károly valóban megváltozott. Korábban talán megpróbált volna mentegetőzni, ha ittasan balesetet okoz, de most kiállt, és ha nem is büszkén, de beismerte, hatalmasat hibázott, amikor hagyta, hogy az ital újra megkísértse. Utolsó esélyének a Hit Gyülekezetét tartja.
  • Szerző: Buster

Gesztesi Károly a %%-nak vallott színt balesetével kapcsolatban, amikor is italozás után autóba ült, és Békásmegyeren egy kanyarban kisodródott. Mielőtt azonban önként nyilvánosságra hozta szerencsés kimenetelű hibáját, egyetlen emberrel hosszan elbeszélgetett az okokról és a következményekről.

Ez az ember pedig nem volt más, mint lelki vezetője és legfőbb bizalmasa, Németh Sándor, a Hit Gyülekezetének vezetője, aki megértéssel és türelemmel vezette őt vissza a helyes útra…

"Igen, újra megkísértett a démonom, akiről azt hittem, már sosem találkozunk újra, de sajnos tévedtem. A balesetet követően ezért beszéltem Németh Sándorral, aki nemcsak a lelki vezetőm, de egyben a legjobb barátom és a legfőbb támaszom is.

Hosszan hallgatott, majd még hosszabban beszélt, segített megértenem, miért történt meg velem ez.

Első és legfontosabb tanácsként mondta, hogy álljak ki a nyilvánosság elé, mert minden hazugság helyett az őszinte kiállás lehet az egyetlen járható út számomra. Senki mással nem beszéltem, és a jövőben sem szándékozom beszélni arról, ami lejátszódott bennem, de annyit még utoljára szeretnék elmondani, hogy tényleg a hit az, ami nem engedte, hogy magamban tartsam ezt a hibámat, amit többé biztosan nem követek el újra. Az életet mindennél jobban szeretem, és abban a vészterhes pillanatban csak Isten volt velem. Õ az, aki nem engedte, hogy nagyobb baj történjen…”- mondja Gesztesi, aki tudja, hosszú út vár rá, mire választ kap a miértekre.

"Most valóban csak azért szólalok meg, mert hiszem, hogy a példámmal és a kiállásommal utat mutathatok olyanoknak, akik szintén harcot vívnak önmagukkal, és minden erejükkel igyekeznek megszabadulni a démonjaiktól. Azzal, hogy nem próbálok meg magyarázkodni, és nem igyekszem kisebbíteni a hibámat, hitem szerint példát, kiutat mutathatok. Akik ismernek, tudják, hogy alapvetően  befelé forduló ember vagyok, aki szereti magában rendezni a dolgokat, és ez most sem lesz másképp.

Hosszú út vár rám, amin egyedül megyek végig, és amelyen egy jó szóval, vagy egy biztató tekintettel kísér majd el Sándor.

Pont úgy, ahogyan ezt eddig is tette. Az életem egyébként vasárnap óta ismét visszatért a normális kerékvágásba. Végzem a dolgomat, és nem vesztettem lendületet. Hibáztam, de ez nem jelenti azt, hogy mindent elölről kell kezdenem…”- nyilatkozta a színész, aki többé nem szeretne beszélni arról a vasárnapról.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?