LELKIZŐ

Egyre kevesebbet észlel a külvilágból: Benkő László súlyos állapotban fekszik a kórházban

Kóbor János arra kér mindenkit, imádkozzanak Benkő Lászlóért.
  • Szerző: Ripost

Benkő László napok óta egy budapesti klinikán fekszik, a Bors információi szerint egyre kevesebbet észlel a külvilágból. Ugyanabba a kórházba került, ahol egyszer már megmentették az életét.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Bors

Benkő László másfél hónappal ezelőtt egyszer már súlyos állapotba került, akkor az orvosok hozták vissza az életbe. A kiváló muzsikus július közepén az otthonában lett rosszul, majd a kórházba szállítását követően kiderült, hogy nagy baj van. Hónapok óta volt belső vérzése.

„Az érklinikai vizsgálaton is észrevették, hogy kissé vizesedni kezdett a tüdőm, mondták is, hogy ezt később rendesen ki kell vizsgálni, de álmomban sem gondoltam volna, hogy ebből ilyen gyorsan lehet ilyen nagy probléma. Bele is halhattam volna. Szerencsére fájdalmam nem volt, csak kellemetlenségem. Tulajdonképpen azt sem éreztem, amikor a felgyülemlett vizet eltávolították a tüdőmből. Olyan érzés volt, mintha finoman hátba vágtak volna” – nyilatkozta akkor az Origónak a zenész, aki napokkal ezelőtt ismét rosszul lett, és kórházba került.

A Bors információi szerint az állapota igencsak rossz, többnyire alszik a budapesti klinikán. A lap utolérte Benkő László fiát, Balázst is, aki bizakodva nyilatkozott édesapja egészségi állapotáról.

Fotó: TV2

„Most sajnos elég gyenge, ám ez valahol várható volt, hiszen a rengeteg gyógyszer, amivel kezelik, nagyon megviselte a szervezetét. Bevérzett a gyomra, bevizesedett a tüdeje, most pedig a térdét is operálni kellett – vallotta Balázs, aki az elmúlt két hónapban kórházról kórházra járt az édesapjával. – Egyik intézményből viszem a másikba, s most jelenleg az egyik budapesti kórház belgyógyászatán fekszik. Természetesen rendszeresen látogatom, s igyekszem minden pillanatban mellette lenni, az elmúlt napokban azonban sajnos én is megbetegedtem, belázasodtam, így most nekem sem ajánlott látogatnom őt”.

A zenész hogyléte felől az Omega frontemberétől, Kóbor Jánostól is érdeklődtek.

„Imádkozunk Laciért”

– kezdte az Omega alapítótagja, aki több évtizede ápol szoros barátságot a 77 éves billentyűssel. Benkő László és Mecky kapcsolata legendás, nem véletlen, hogy az énekes nap mint nap fohászkodik nagybeteg barátja mielőbbi gyógyulásáért.

Fotó: Bors

Szegénykém nagyon rossz állapotban van, nemrégiben újra kórházba került, és azóta állandó felügyelet és kezelés alatt áll. Bevizesedett a tüdeje, válságos az állapota, az orvosok azonban mindent megtesznek az életben maradásáért – meséli megtörten a Borsnak Kóbor János, aki napi szinten informálódik barátja és zenésztársa hogyléte felől.

„Utoljára Ciki (Debreczeni Fe­renc, az Omega dobosa) volt bent nála a kórházban, de sajnos nem igazán tudott Lacival kommunikálni. Nagyon le vagy gyengülve, és alig hallja, amit mondunk neki. Jelen helyzetben mi sem tudunk annál többet tenni, minthogy lélekben mellette vagyunk, és sok erőt, kitartást kívánunk neki. Most tényleg nagy szüksége van a támogatásra, mert nagyon le van gyengülve. Persze próbálja magát tartani, de tudom, látom, hogy nagyon megviseli ez az egész. Több mint három évvel ezelőtt kezdődtek nála az egészségügyi problémák, s azóta nap mint nap meg kell küzdenie az életéért. Érthető, hogy most kimerült, ráadásul a koronavírus-járványt és a karantént is nagyon nehezen viselte. Neki a színpad és a közönség a mindene, ez élteti, az utóbbi időben azonban még erről is le kellett mondania…” – fűzi hozzá Mecky

És ezeket olvastad már?