LELKIZŐ

Börcsök Enikő a síron túlról segített a beteg embereknek

Jótékonysági online vetítéssel emlékezett a Vígszínház és az eSzínház a színésznőre. Börcsök Enikő január végén, a születésnapján hunyt el.
  • Szerző: ripost

Börcsök Enikő halála után 2,7 millió forint gyűlt össze a Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért részére abból a jótékonysági vetítésből, amivel a színésznőre emlékezett a Vígszínház és az eSzínház.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Börcsök Enikő emlékére jótékonysági vetítést rendeztek

Börcsök Enikő emlékére jótékonysági vetítést rendeztek.
Fotó: Balogh Ákos / Veszprém megyei Napló

Spiró György Kvartett című színművének közvetítésére több mint 2100-an vásároltak jegyet, így közel 2,7 millió forint gyűlt össze a Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért részére, melynek a színművésznő kétszeres vesetranszplantáltként lelke és motorja volt.

Börcsök Enikő január 28-án hunyt el 53 éves korában betölthetetlen űrt hagyva maga után. Életszeretete és derűje sok dialízisre, transzplantációra váró betegnek adott erőt és lelki támogatást. A színművésznő emlékére szervezett jótékonysági közvetítéssel közel 2,7 millió forint gyűlt össze a Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért részére – írja a Vígszínház.

„Hálásak vagyunk, hogy Enci még most is gondoskodik rólunk, és segít minket” – köszönte meg a támogatást Szalamanov Zsuzsa, az alapítvány elnöke.

Az idén 30 éves alapítvány legfőbb célkitűzése, hogy szervhiány miatt ne haljon meg senki Magyarországon, és a szervátültetett emberek megfelelő rehabilitációban részesüljenek, a sikeres műtét után teljes életet tudjanak élni, illetve szeretnék felhívni a figyelmet az élő donoros transzplantáció lehetőségeire is.

„A Vígszínház, az eSzínház és az Alapítvány nevében nagyon köszönjük mindenkinek, aki hozzájárult ahhoz, hogy a jótékonysági online vetítéssel méltó módon állíthattunk emléket a Vígszínház egyik legnagyobb művészének, Börcsök Enikőnek”- fogalmazott a teátrum vezetősége a Facebookon.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?