LELKIZŐ

Hegedűs D. Géza élő adásban emlékezett meg Börcsök Enikőről

Évtizedeken át voltak kollégák és barátok, számos csodás darabban játszottak együtt.
  • Szerző: ripost

Szívszorító, mégis megható szavakkal emlékezett kollégájára és jó barátjára Hegedűs D. Géza. A színész és a csütörtökön elhunyt Börcsök Enikő nagyon szoros barátságot ápoltak.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: TV2

„Amikor évad végén új igazgatónk, Rudolf Péter tartott egy sajtótájékoztatót a tervezett mostani szezon kapcsán, akkor még egymás mellett ülhettünk. Úgy prezentált minket Péter, hogy ősszel, az első bemutatóban mi leszünk majd partnerek. Börcsike boldog volt, hogy színpadra lehet majd lépni. Akkor még nyoma sem volt ennek a végzetes betegségnek. Ősszel már nem tudott jönni próbakezdésre, hirtelen olyan fordulat történt nyáron, ami ebben megakadályozta” – mondta el a Mokka péntek reggeli adásában a Kossuth-díjas művész.

Hegedűs D. és Börcsök Enikő az elmúlt huszonöt évben szinte mindig egymás partnerei voltak a darabokban: általában házaspárokat játszottak együtt. Megható őszinteséggel beszélt a színésznő elképesztő tehetségéről.

„Fantasztikus lény volt! Egy zseni távozott közülünk. Se filmen, se színházban egy hamis gesztust, egy hamis hangot nem tapasztaltam rajta! Annyira önazonos volt minden szerepben! Ezt nevezik zsenialitásnak, őstehetségnek. Olyan színpadi intelligenciája volt...!”

A teljes videót itt tekintheted meg:

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?