LELKIZŐ

Beszélni sem tud: magatehetetlenül fekszik a kórházban a magyar sztár

A billentyûs januárban kapott agyvérzést, amit nemrég újabb követett. Már csak dúdolva képes kommunikálni.
  • Szerző: Ripost

Aggasztó hírek láttak napvilágot Lerch Istvánról! Januári agyvérzése után minden jel arra mutatott, hogy a zenész gyógyulófélben van, nem is olyan régen azonban újabb vérömleny keletkezett az agyában, még egy agyvérzést kapott.

"Januári agyvérzését követően március elején már önállóan evett, tudta nyomkodni a telefon képernyőjét, zenét hallgatott és – bár beszélni akkor sem tudott – kommunikált velünk" - nyilatkozta a Blikknek a zenész unokaöccse, Kassai György.

A V'Moto-Rock zenekar billentyűse azonban tavasszal ismét rosszul lett, így minden, alapvető tevékenység tanulását elölről kell kezdenie.

"Reagál ugyan a külvilágra, de azonkívül, hogy dallamokat dúdol, nem tud kommunikálni. Ráadásul kapott egy kórházi fertőzést is, hetekig antibiotikumos kezelésre szorult."

Mivel Lerch enni sem tud önállóan, ezért állandó ellátásra szorul: unokaöccse, Kassai György, szeretné, ha rokonát egy speciális vidéki szanatóriumban gyógyítanák tovább, erről azonban a zenész felesége hallani sem akar. Õ a közelében akarja tudni a férjét.

Mindennap forgatni kellene az ágyon, nehogy felfekvések alakuljanak ki a testén.

"Erre azonban a belgyógyászat négyágyas kórtermében nincs kapacitása az ott dolgozó néhány nővérnek. Ezért is szeretnénk, hogy egy vidéki intézménybe szállítsák, ahol megfelelő körülmények várják, és már jelezték, hogy fogadni tudják" - számolt be a részletekről Kassai. 

A lap megkereste a zenész feleségét is, ám ő nem kívánt nyilatkozni az ügyben.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?