LELKIZŐ

Benkő László: Az életem múlik azon, hogy otthon maradok

Benkő László bezárkózott otthon. Jól tudja, számára végzetes lehet a koronavírus. Nem csak életkora miatt veszélyeztetett, de meglévő betegségei is komplikációt jelentenek számára.
címkék:
  • Szerző: Angie

Benkő László joggal érezheti elveszettnek magát, hisz ami eddig erőt adott neki a mindennapokhoz, az most megszűnt létezni. Az Omega billentyűse nem állhat színpadra: nincs közönség, nincs zenélés, eddig pedig eddig ezek tudták feledtetni vele a bajokat.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Szabolcs László / Ripost

A 76 éves zenészlegenda nem tehet mást, mint otthon marad, bízva abban, hogy nem kapja el a koronavírust. Persze, számtalan negatív gondolat aggasztja, sajnos nem alaptalanul. Ahogy arról a elsőként beszámolt, két évvel ezelőtt májdaganattal operálták, majd kemokoktéllal kezelték, alig pár hete pedig egymás után kétszer is kés alá kellett feküdnie, mert rosszindulatú elváltozást találtak a bal sípcsontján. Benkő Lászlónak a karantén ideje alatt is bármikor szüksége lehet orvosi kezelésre, de most mégis azt tartja a legfontosabbnak, hogy megvédje magát és feleségét a koronavírustól.

A zenész lapunknak elárulta, lelkileg nagyon nincs jól, nehezen viseli a teljes elszigetelődést a külvilágtól. „Be vagyunk zárkózva itthon. Szörnyű ez az egész. Az ember még ki sem jött az egyik tragédiából, máris itt a következő. Nem tudom, mi lesz most” – kezdte szomorúan Benkő László, aki ismert emberként igyekszik még most is példát mutatni, miközben belül, rengeteg kétség mardossa a lelkét.

„Míg más emberek elsírhatják magukat egy buszmegállóban, addig én ezt nem tehetem meg. Ha az autóban elsírnám magam, azt is mindenki látná és felismerne. Ilyen szempontból jobb itthon lenni, de másrészt viszont borzasztó, hiszen nincs, ami elterelné a figyelmemet. Próbálok nem gondolni a betegségemre, de amikor ráeszmélek, hogy pár percig nem gondoltam rá, hirtelen máris azon és a koronavírus veszélyein jár az eszem. Nem tudom figyelmen kívül hagyni, hogy szó szerint, az életem múlhat azon, hogy otthon maradok. Az állandó gondolkodás és a bizonytalanság teljesen felemészti az embert” – jelentette ki a zenész, akinek eddig a munka jelentette a kikapcsolódást, az új erőt a holnaphoz. Még az orvosa is azt javasolta, minél többet dolgozzon, mert az eltereli a figyelmét.

„Számomra a zene, a koncertek, a közönség szeretete jelenti mindenre a gyógyírt. A színpadon megáll az idő, olyankor nincs betegség, nincs magánéleti probléma. Most ez sincs, amit nagyon nehezen tudok megemészteni, de nyilván nem tehetek mást” – fejezte be Benkő László, aki mostantól csak rövidtávú célokat tűz ki maga elé, hogy állandóan motiváltnak érezze magát.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?