LELKIZŐ

Azt beszélik, Damu Roland szerelmi bánat miatt akarta megölni magát

A nehéz időszakot átélő színész Debrecenbe utazott a kórházból.
  • Szerző: Léda

Szomorú, depressziós hangvételű verseket osztott meg a Facebookon Damu Roland, néhány nappal azelőtt, hogy múlt hét vasárnap este gyógyszereket vett be, majd alkoholt ivott, hogy eldobja magától az életet. A azt gyanítja: a színész nem véletlenül szavalt nagy átéléssel és könnyes szemmel, a versfelolvasások mind segélykiáltások voltak a külvilág felé.

Fotó: Facebook

Damu Roland szövevényes és szakításokkal teli szerelmi életéről évek óta rengeteg cikk látott napvilágot, legutóbb 2018 elején, pont a számolt be arról, hogy néhány hónap szingliség után újra rátalált a boldogság. A hölgyről azonban azóta se derült ki semmi, a színész pedig nemrég feltűnt az egyik párkeresőn, körülbelül egy hete pedig egy azóta törölt Facebook-videóban árulta el, hogy van barátnője. Nos, könnyen lehet, hogy egy újabb szerelmi bánat, egy újabb csalódás vezetett a vasárnap esti öngyilkossági kísérlethez.

Ehhez elég csak a színész Facebook-profiljára pillantanunk, a rémisztő eset előtt napokban ugyanis Damu több olyan verset is felmondott, amik arra utalnak: összetörték a szívét. Az első ilyen Nadányi Zoltán Nem szeretsz című költeménye volt. A Jóban Rosszban egykori sztárja már ezt is nagy beleéléssel, könnyes szemmel szavalta a következő sorokat:

„Megálltam ma a télben,
nem éreztem a szélben,
hogy szeretsz.

A holdba néztem éjjel,
de nem jött semmi fényjel,
hogy szeretsz.

A párnám sírva téptem,
nem súgta a sötétben,
hogy szeretsz.

Tudom már, kedves, hallod,
tudom, ha be se vallod,
nem szeretsz.”

Szeptember 24-én, mindössze öt nappal az öngyilkossági kísérlet után Damu Ady Endre egyik klasszikusát, az Őrizem a szemed című verset mondta el, különösen zaklatott állapotban, sírva. Ez a vers pedig az irodalmárok szerint egy öregedő férfi szerelmi vallomása.

A klinikai szakpszichológus azt mondja, könnyen lehet, hogy ezek a felolvasások mind segélykiáltások voltak a külvilág felé.

„Ezekkel az üzenetekkel az a baj, hogy a netezők, az ismerősök nem veszik ezeket elég komolyan, már nem lépi át az ingerküszöbüket. Gondolhatják azt is, hogy a krízishelyzetben lévő illető csak színészkedik, túl teátrálisra vette a figurát. Ami a segítséget kérő személyt illeti, sok esetben maga sem tudja, miért teszi közzé ezeket a letargikus verseket, de az biztos, hogy a sötét hangulatú művek a lelkiállapotára utalnak” – mondta a -nak dr. Makai Gábor klinikai szakpszichológus.

A munkatársa kedd délelőtt ismét ellátogatott a VIII. kerületi társasházhoz. A közeli pizzázó munkatársai elmondták, pénteken látták először a környéken Damut, aki akkor több pizzát is vásárolt. Minden jel arra mutat tehát, hogy a színész új barátnőjét látogatta meg, ám valami történt köztük, csúnyán összeveszhettek. A azt is megtudta, hogy Damu jelenleg szülővárosában, Debrecenben próbálja összeszedni magát.

 

 

 

 

És ezeket olvastad már?