LELKIZŐ

„Az évek alatt megtanultam nem sírni” – 10 év után beszélt újra testvérével Szilágyi István özvegye

10 év után beszélhetett újra egymással Szilágyi István özvegye és a testvére.
  • Szerző: Ripost

Tíz év után találkozott újra Szilágyi István özvegye, Jolika néni és a testvére, Sarolta, aki váratlanul meglátogatta a magára maradt művésznőt. Mint mondta, pontosan tudja, min megy keresztül Jolika, mivel ő is elveszítette már a férjét.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Bánkúti Sándor

Bár a tragédia után valamennyire már kitakarították a házat, Saci néni így is megdöbbent a körülményeken: a falakon lévő firkákon, a ruhákkal teli zsákokon és a földön dobozokban tornyosuló porosodó emlékeken.

„Bár felnőttként sosem éltünk együtt, el tudom képzelni, hogy még összeköltözünk” – mondta a Hot! magazinnak Saci néni. Azt azonban hozzátette, az ő háza a hegy tetején van, így nagyon egymásra lennének utalva Jolika nénivel.

A testvérek végre tudtak beszélgetni és együtt nézték át a családi albumot. A sok tragédia után Jolika néninek végre őszinte mosoly terült szét az arcán, ahogy felidézték a gyerekkorukat.

Azonban ez az idill sem tarthatott sokáig, a szobrászművészt ugyanis segítői emlékeztették, hogy fodrászhoz szeretett volna menni. Az új frizura pedig fontosabbnak bizonyult számára, mint a vidékről felutazott, rég nem látott testvére.

Hiába kérleltem, hogy maradjon még egy kicsit velem, elment. Igazán elbúcsúzni sem tudtam tőle, mert a testőrei pillanatok alatt előálltak az autóval, és én már csak integetni tudtam nekik. Az évek alatt megtanultam nem sírni, így most is próbálom tartani magam. Örülök, hogy legalább eljöttem, megtettem, amit tudtam” – küzdött a könnyeivel Saci néni.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?