LELKIZŐ

A sztárok biztatják a leendő szülőket a lombikprogramra: Vágjanak bele!

Végre már nem csak a tehetős emberek kiváltsága a lombikprogram! A kormány bővíti a társadalombiztosítás által finanszírozott lombikprogram-eljárások számát.
  • Szerző: Ripost

Végre már nem csak a tehetős emberek kiváltsága a lombikprogram! A kormány ugyanis bővíti a társadalombiztosítás által finanszírozott lombikprogram-eljárások számát. Több száz magyar házaspár élete változhat meg. Éppúgy, mint azoknak a hírességeknek, akik szintén a mesterséges megtermékenyítésnek köszönhetően váltak szülővé.

Ördög Nóra

Szívet tépő küzdelmet vívott Ördög Nóra azért, hogy végre édesanya lehessen. A műsorvezető és férje, Nánási Pál három éven keresztül próbálkoztak, amire megfogant lányuk, Mici. A boldog befejezésig azonban rögös út vezetett, erről Nóri a Pozitív című könyvében mesélt.

"A születésnapomon kellett elvégeznem egy terhességi tesztet, mert előtte két héttel történt a beültetés. Amikor erre rájöttem, arra gondoltam, hogy ezzel biztosan üzenni akar valamit a sors." 

Ha ez egy negatív teszt, akkor pont az az üzenet, hogy ezt most tegyem félre. Ha pedig pozitív, akkor ez lesz a legboldogabb születésnapom

 - emlékezett vissza könnyek között Nóra, az Összezárva Friderikusszal című műsorban. A férje ráadásul meglepte őt egy párizsi hétvégével, amiről csak éjfélkor szerzett tudomást, ezért a tesztet különös körülmények között végezték el.

"Münchenben szálltunk át, és mondtam Palkónak, hogy csináljuk meg, mert ha negatív az eredmény, akkor az legalább Münchenben marad. Ott a repülőtéren megcsináltuk, és bár ezután még millió baj jöhet, de azt tudtam, hogy ha egyszer ez a teszt pozitív, akkor az a gyerek meg fog születni" - fogalmazott Nóra, aki miután megtudta az eredményt, férjével fél órán át kéz a kézben sírtak a boldogságtól. 2014-ben, világra jött fiuk, Vencel is, aki már lombik nélkül, természetes úton fogant.

Béres Alexandra

A fitneszedző és férje éveken át szerettek volna családot alapítani, de csak a lombikprogramnak köszönhetően sikerült.

"Mi az a pár vagyunk, akiknek nem lehetett volna gyermekük, ha a lombikprogram nem jön létre" - kezdte a %%-nak Alexandra, akinek először 2009-ben teljesült az álma. A lányok, Panna és Flóra ma már hét- és háromévesek, a szülők pedig életük legnagyobb ajándékának tekintik őket.

"Egy gyermek születése a családban csak jót, örömet és szeretet hoz, ezért bátran biztatok mindenkit, aki fél belevágni a procedúrába. Tudom, sokan félnek és el vannak keseredve, én ezért is vállaltam fel a nyilvánosság előtt, hogy a leendő szülők minden segítséget megkapjanak, ami ahhoz kell, hogy elkezdjék a programot."


Sági Szilárd

A gasztokibic és felesége, Szilvia számára öt év próbálkozás után adatott meg az az öröm, hogy a kezükben tarthassák szerelmük gyümölcsét. Ráadásul egyszerre kettőt is, hiszen 2015 januárjában világra jöttek az ikergyermekeik, Szilárd és Szabolcs. 

"Sokan vannak, akik a környezetük rosszallása miatt nem mernek belevágni a programba. Én mindenkit arra tudok biztatni, hogy éljen ezzel a lehetőséggel, hiszen a leendő szülők is láthatják, hogy országos szinten támogatják a családalapítási vágyukat" - mondta el a %%-nak Szilárd.

Kaszás Géza

A színésznek és húsz évvel fiatalabb kedvesének, Zsuzskának, hosszú évek után, 2009-ben született meg a fiuk. A pár ugyancsak a lombikprogramnak köszönheti Nimródot. Zsuzskának ugyanis volt egy jelentéktelennek tűnő egészségügyi problémája, amin semmiféle kezelés nem segített.

Ekkor döntöttek úgy, hogy orvos segítségét kérik, Nimród születése után egy évvel pedig boldogan használták volna fel a megtermékenyített petesejteket, ám erre nem volt szükség: lányuk, Lilla, természetes úton fogant, 2010-ben született meg.

Celine Dion

A leghíresebb lombikos édesanya minden bizonnyal Celine Dion, akinek mindhárom gyermeke ezzel a módszerrel fogant meg. Miután férjét, Rene Angelilt torokrákkal kezelték, nem maradt más megoldás, csak a mesterséges megtermékenyítés. Rene-Charles 1999-es születése és számtalan vetélés után a pár 2010-ben ismét gyermeket vállalt, ám Celine terhessége nem volt zökkenőmentes. A kismamának fokozottan ügyelnie kellett a saját és magzatai egészségére. 

"Majdhogynem semmit sem csinálok. Ha kell, addig a napig ágyban maradok, amíg a babák meg nem születnek. Semmi sem fontosabb annál, hogy világra hozzam őket, és mindannyian egészségesek legyünk" - nyilatkozta akkor. A terhesség szerencsére baj nélkül lezajlott, az énekesnőnek pedig ikrei születtek, Nelson és Eddie.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?