HŰHA

Karácsonyi kegyelem: Gáspár Zsolti két birka életét menti meg

A híresség kegyelmet hirdetett két négylábúnak, akik így biztosan nem kerülnek majd a vágóhídra. Hagyományt szeretne teremteni...
  • Szerző: Buster

Zsolti gazda köztudottan imádja az állatokat, a birkák pedig különösen közel állnak a szívéhez. Elég, ha csak Béci birkára gondolunk, akire Gáspár Zsolti igaz barátként tekint, és akinek bejárása van a híresség házába is.

A Gáspár birtokon jelenleg 1700 birka él, akikhez Zsolti minden áldott nap kimegy, ha másért nem, hogy gyönyörködjön a népes nyájban. Persze hatalmas létszám időről időre megcsappan, hiszen az állatokat elviszik a vágóhídra, olyankor pedig a gazda szíve is megszakad. Ezért döntött úgy, hogy idén karácsonykor hagyományt teremt és kiválasztott két birkát a nyájból, akiket ünnepi kegyelemben részesített.

„Ezek az állatok ott voltak Jézus születésénél a jászolban, tehát arra gondoltam, hogy mostantól minden szenteste előtti napon kiválasztok két bárányt, akik biztosan nem mennek majd a vágóhídra. Ahogyan Béci is, teljes életet élhetnek itt a farmon. Nevet is kapnak majd és egy külön akolt, ahol boldogan szaladgálhatnak. Szeretném, ha az évek alatt egy szép kis nyáj alakulna ki azokból, akiknek ily módon megkegyelmezek”- mondta lapunknak Zsolti, aki a jelenlétünkben választotta ki az első szerencsés juhokat, akik megélhetik a tisztes idős kort.

És ezeket olvastad már?