Magyar Péter a feleségével "agresszív, megfélemlítő, fenyegető" volt

POLITIK
Létrehozva: 2020.07.08.

Hujber Ferenc állítja: Szexuálisan zaklatták és megalázták a Színművészetin

Bár a színész korábban hevesen támadta a #metoo-mozgalmat, most mégis előállt a saját és egykori osztálytársai történetével.

Hujber Ferenc példája is mutatja, hogy jó döntést hozott a parlament, amikor a napokban megszavazták a Színművészeti Egyetem modellváltásáról szóló törvényt, melynek értelmében az egyetem alapítványi tulajdonba kerül, fenntartója és vagyonának kezelője az erre a célra létrehozott Színház- és Filmművészetért Alapítvány lesz. A döntés egyik célja éppen az, hogy megszüntessék a patinás intézményben is évtizedek óta zajló szexuális és hatalmi visszaéléseket.

Fotó: Ripost

A Ripost most kiszúrta, hogy Hujber, Balkán Hamlet néven, egy friss Facebook-posztjában meséli el, hogyan alázták meg őt és társait a tanáraik annak idején. A színész egy konkrét esetet is felelevenít, melyben megszólítja azon osztálytársait is, akik most a változások ellen tiltakoznak. „Tisztelettel meg szeretném kérni a tüntető és a Színművészeti Egyetem jelen formájában való fennmaradása mellett vagy ellen küzdő »Horvaisokat«, hogy fürdőruhát vigyenek magukkal! Utána menjenek le az Ódry színpad alatti öltözőkbe és zuhanyozzanak le fürdőruhában! Aztán menjenek vissza a színpadra dideregve, fázva, mint kellett anno 1995-ben. Menjenek vissza, hogy az ott röhögő tanárok megbeszéljék a fülük hallatára, kinek mennyit kell fogyni szeptemberig. Menjenek vissza, és ott a frissen felvett női hallgatók eldöntik arc, alkat, kisugárzás alapján, kivel akarnak dolgozni. Szerintem ez így igazságos. Cseppet sem tisztelettel! Hujber Ferenc” – írta volt osztálytársainak. Később egy kommentre reagálva konkrétan leírta: szexuálisan és verbálisan is megalázták őt és osztálytársait.

Két nappal később egy erősen gúnyos hangvételű posztot szentelt egykori, azóta elhunyt tanárának, melyben megköszönte a „törődést”.

„Szeretett tanáromra, »mesteremre«, Horvai ‘Weinstein‚ Istvánra emlékezem, aki generációknak és húszéves gyerekeknek adta át a »tudását, szeretetét és az igaz hitét mindnyájunkban«! Legyen Neki könnyű a föld! Ámen! Nemá!” – írta aligha félreérthető stílusban Hujber Ferenc.

Próbáltuk megkérdezni az általa megnevezett osztálytársakat, igaz-e mindaz, amiről Hujber ír. Polyák Lillát értük el, aki nem kívánt nyilatkozni.

2017-ben Marton László ügyével kezdődött a hazai színházi botrány, akit Sárosdi Lilla vádolt meg szexuális zaklatással. Az egyetemen is tanító rendezőt akkor az etikai bizottság döntése alapján elbocsájtották. 2019-ben Gothár Péter zaklatási ügye következett a Katona József Színházban. A rendezőt egy hónappal később elbocsájtották az egyetem tanári karából. Az év decemberében még egy, az intézményből 2017-ben távozott tanárt vádoltak meg szexuális zaklatással, de nevét végül nem hozták nyilvánosságra.

Fotó: AFP

Januárban elítélték a #metoo világkampány kirobbantóját Ha nincs az amerikai filmipart és később a világot is megrengető Harvey Weinstein-ügy, akkor talán Magyarországon is rejtve maradnak azok az esetek, amikor egy-egy, a hatalmával visszaélő tanár vagy rendező szexuálisan zaklatott fiatal növendékeket, színészeket. A világhírű producerről 2017 októberében jelent meg egy leleplező cikk a The New York Times hasábjain, melyből kiderült, hogy Weinstein éveken keresztül molesztált vagy megerőszakolt nőket, többek között kezdő színésznőket. Az áldozatokat megfenyegette vagy más módokon bírta hallgatásra. A botrányt fokozta, hogy állítólag több kollégája és színészek is tudtak viselt dolgairól, sőt perverz magatartását még a nyilvánosság előtt sem takargatta, de cége segített az ügyek eltussolásában. A producert végül idén február végén a bíróság bűnösnek találta nemi erőszak vádjában, és 23 év börtönre ítélte.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Ördög Nóra és Nánási Pál bejelentette: vége

origo.hu

Bezárta a lakásba Varga Juditot a tomboló Magyar Péter

life.hu

Láthatatlan trükkök: így tudják elviselni a sztárok az extra magas sarkú cipőket

vg.hu

Van egy magyar kisváros, ahol már minden második házat felvásárolták a románok

ripost.hu

Csillogtak a szemek: talpig feketében, nem akárhol jelent meg Benedek Tibor özvegye, Epres Panni

magyarnemzet.hu

Nagy az esély rá, hogy magyar vezetőedzője lesz Sallai és Szalai csapatának

origo.hu

Leleplező vallomások: Zelenszkij teljesen megőrült, kirobbanthatja a III. világháborút

she.life.hu

A felfázás mögött több van, mint gondolnád ( hirdetés)

ripost.hu

Váratlan fordulat: fontos elhatározásra jutott Katalin hercegné

life.hu

Kommunikálj nyíltan és őszintén: ne hagyd, hogy emiatt tönkremenjen a párkapcsolatod (hirdetés)

magyarnemzet.hu

Ha a második világháborúban megőrizzük a szuverenitásunkat, kevesebbet szenvedett volna hazánk

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SZTÁR

Rúzsa Magdi és Kylie Minouge ugyanolyan ruhában pózol

SZTÁR

Budavári Fülöp szinte mindent megenged a kutyusának

SZTÁR

Gyanús jelek: szövődmények alakultak ki Katalin hercegnénél?

SZTÁR

"Nyafi kukac" - kíméletlen őszinteséggel jellemezte magát Rácz-Gyuricza Dóra

SZTÁR

A TV2 csodás sztárpárjának elváltak útjai

SZTÁR

Forró a lista, ők voltak Katalin hercegné pasijai Vilmos előtt

SZTÁR

Tiszta apja! Kiss Endi le sem tagadhatná 4 hónapos kislányát – Fotó

SZTÁR

Észveszejtően kerek popsit villantott a Dancing with the Stars táncosnője