HŰHA

Válságban Lajcsi házassága? Fagyos hangulatban telt a húsvét

A mulatós sztár bevallotta, hogy a pereskedés miatt valami örökre megváltozott a családban, de az ünnep békésen telt.
címkék:
  • Szerző: Ripost

A közüzemi lopással és vesztegetéssel vádolt zenész, az 58 éves Galambos Lajos igyekezett meghitté tenni az ünnepet boldogasszonypusztai otthonában, ám rá kellett döbbennie, az évek óta tartó bírósági ügye egy életre megváltoztatta a családját.

"Csodálatos érzés, amikor egy ilyen ünnepen összejön a család, de mostanra tudatosult bennem, hogy ez az áldatlan per végleg rányomta bélyegét a házasságomra, pedig egy szót sem ejtettünk róla" – magyarázta Lajcsi a Blikknek arra utalva, hogy felesége, Galambos Boglárka nem érez igazi könnyebbséget amiatt, hogy többé nem kell tárgyalásra járnia: "Valamelyest megkönnyebbült, hogy többé nem kell odaülnie a vádlottak padjára, de sajnos nem enyhült a feszültsége, és szerintem ez akkor is így marad, amikor már túl leszünk ezen az egészen. Olyan lelki sebet kapott, amely sosem fog begyógyulni."

A halasztások miatt a másodrendű vádlottként büntetőeljárás alá vont Boglárka csak a tavaly májusban mondhatott le a tárgyalásokon való részvétel jogáról, a továbbiakban ügyvédje képviseli. 

"Meghurcoltnak, megalázottnak és rendkívül kiszolgáltatottnak érzem magam" – nyilatkozta akkor a bíróságon a háromgyerekes édesanya, hangsúlyozva, nem érzi magát bűnösnek.

Galambosné kérelmét a bíró jóváhagyta, mégis kapott idézést a múlt szeptemberi tárgyalásra, mert lemondó nyilatkozatát személyesen kellett megismételnie. Boglárka asszony ezt megtette, ám a múlt havi tárgyaláson is meg kellett jelennie, a per ugyanis bíróváltás miatt újraindult. Elvileg többször már nem kell bíróságra mennie, ami megváltás lenne Lajcsi feleségének. Boglárkát ugyanis nem sokkal azelőtt diagnosztizálták súlyos betegséggel, hogy 2015 szeptemberében a férjével együtt előzetes letartóztatásba került. Közel két hétig tartották fogva, kiskorú gyermekeit sem láthatta.

"Akármilyen a bírósági rendtartás, a jövőben sem leszek képes megfékezni magam, ha gyalázzák a feleségemet" – jelentette ki márciusban Lajcsi, aki ártatlannak tartja magát, és aki négy hét múlva tér vissza a Budaörsi Járásbíróságra, ezúttal a felesége nélkül.

Lajcsit háromrendbeli, jelentős értékre, üzletszerűen elkövetett lopással és egyrendbeli, nagyobb értékre elkövetett lopással, továbbá gazdálkodó szervezet részére tevékenységet végző, önálló intézkedésre jogosult személy vesztegetésével vádolja az ügyészség. Feleségét társtettesként kétrendbeli, jelentős értékre, üzletszerűen elkövetett lopással vádolják. Lajcsi a vád szerint 81 millió, míg neje 35 millió forintos károkozásban vett részt, jóllehet egyetlen szolgáltató sem tart számon anyagi kárt. Részletes vallomásában Lajcsi tételesen cáfolta a vádakat.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?