HŰHA

"Undorító képmutatás" - ezért zúdult népharag Meghan hercegnére

A várandós Meghan Markle nemrégiben New Yorkban tartott babaváró bulit barátai körében, a pénzt pedig semmire sem sajnálta.
  • Szerző: Ripost

„Totális képmutatás, hogy milyen undorító összegbe került az utazás” – akadtak ki a klímaváltozás ellen küzdő aktivisták Meghan Markle New York-i útja miatt. Sussex hercegnéje ugyanis - mint ahogy azt már a %% megírta - privátgéppel utazott az Egyesült Államokba, hogy ott egy 330 ezer fontba (több mint 120 millió forintba) kerülő babavárón ünnepelje születendő gyermekét.

Azért zúdult népharag az utazás után a hercegi párra, mert Meghan és Harry herceg a szegénység elleni küzdelem elkötelezett hívei. Kritikusaik azonban egyenesen „obszcénnak” nevezték a buli költségeit.

Harry herceg tavaly azt mondta, hogy „mindannyiunk összefogására szükség van, hogy megállítsuk a bolygónk megsemmisüléséig visszaszámláló óra ketyegését”. Ennek ellenére a herceg felesége mégis magángéppel utazott New Yorkba, pedig hatalmas szénlábnyomot hagyott ezzel maga után.

A Föld Barátai alapítvány szóvivője is nyilatkozott az esettel kapcsolatban. „A magán légi közlekedés nyilvánvalóan hatalmas szénlábnyomot hagy maga után. Talán a jövőben a hercegné megfontolhatná, hogy kevesebb szén-dioxid-kibocsátással járó utazási módot válasszon. Arra kérjük, hogy mutasson példát azzal, hogy kevesebbet repül” – mondta a szóvivő a Daily Mailnek.

És ezeket olvastad már?