HŰHA

Strasbourgi lövöldözés: egy vacsora mentette meg Nacsa Olivérék életét

Nacsa Olivér szerint eljött az ideje, hogy mindenki felhagyjon a migráció körül kialakult liberális eszmék szajkózásával. A humorista ugyanis gyakran fordul meg Európa nagyvárosaiban, és folyamatosan tapasztalja a terrorfenyegetettség okozta félelmet. Olivér a strasbourgi lövöldözés helyszínén is járt, másfél órával a támadás előtt.
  • Szerző: Buster

Hiába volt megerősített terrorkészültség a Strasbourg jelképének számító karácsonyi vásárban, a 29 éves marokkói terrorista, Cherif Chekatt mégis lelőtt három embert, és legalább tizenkettőt
megsebesített, akik közül hatan válságos állapotban vannak.

Ez is jól mutatja, hogy Európa hiába „készült” fel a támadásokra, teljesen védtelen a beszivárgó terroristákkal szemben. Nacsa Olivér és felesége egy étteremben ülve értesültek a lövöldözésről, és mindketten sokkos állapotba kerültek, hiszen a támadás előtt még ők is a vásárban sétálgattak.

„Furcsa érzés volt bennünk egész nap, hiszen erősen hangulatromboló és egyben félelmetes érzés, ha az ember egy meseszép város meseszép karácsonyi vásárán lépten-nyomon gépfegyveres katonákat kerülget. Azt terveztük, hogy egész nap Strasbourgban nézelődünk, de végül egy közeli település éttermében foglaltunk asztalt, így negyed hétkor elindultunk. Ott kaptuk a hírt, hogy lövöldözés volt ott, ahol nemrég még kéz a kézben sétálgattunk. Sokkoló volt a tudat, hogy ennyire közel voltunk, és valahogy a történtek részesének lenni egészen rettenetes érzés…” – kezdte lapunknak Olivér, aki sokszor tapasztalta testközelből, hogy mit is okoz Európa nagyvárosaiban a migráció és a terrorfenyegetettség.

„Mérhetetlenül szomorú, hogy az emberek elvesztették a biztonságérzetüket Európa azon területein, ahol nagymértékű a migráció. Ugyanakkor én is azt mondom, hogy nem szabad félnünk, hiszen itt mi vagyunk otthon, és nem lehet, hogy mi éljünk rettegésben, mert bizonyos emberek nem képesek integrálódni" - fogalmazott a humorista.

A részleteket olvasd el a %% napilap csütörtöki számában!

És ezeket olvastad már?