HŰHA

Nagyon beteg az elismert magyar színésznő, szereplését is lemondta

A Jászai Mari-díjas mûvész állapota nem teszi lehetővé a szereplést. Elhúzódó betegséggel küzd.
  • Szerző: Ripost

A 76 éves Béres Ilona egészségi állapota nagyon megromlott az utóbbi időben.

A színésznőt pályafutása során rengeteg díjjal és elismeréssel tüntették ki: Nemzet Művésze címet kapott, Kossuth- és Jászai Mari-díjjal ismerték el munkásságát. Érdemes és kiváló művész, ezek mellett a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja. Emellett tegnap Budapest díszpolgára is lett.

A Magyar Színház kénytelen volt visszalépni a Pécsi Országos Színházi Találkozón (POSZT) való szerepléstől, mert a kiváló színésznő egészségi állapota ezt nem engedi – írja a Fidelio.

Szabó K. István 2018 áprilisában bemutatott rendezése, A székek főszerepét játssza Fodor Tamással, ami első körben benne volt a júniusban megrendezendő Pécsi Országos Színházi Találkozó versenyprogramjában.

A Fidelio megkeresésre a Magyar Színház az alábbi közleményt juttatta el hozzájuk:

„Amennyire örültünk és amilyen büszkék voltunk, amikor megtudtuk, hogy Ionesco: A székek színdarabja Szabó K. István rendezésében részt vehet a POSZT programjában, olyan szomorúan kell most tudomásul vennünk, hogy Béres Ilona elhúzódó betegsége nem teszi lehetővé, hogy kihasználjuk ezt az alkalmat, és szakmai nézők előtt, színházi fesztiváli közegben mutathassuk meg, hol tart most a Magyar Színház.

Mégis mindennél fontosabb nekünk, hogy Béres Ilonának a legteljesebb gyógyulást kívánjuk éppen a majdani előadások érdekében. Bízunk abban, hogy ez a kétszemélyes játék vele és Fodor Tamással sok örömet szerez majd a nézőknek, és további évadokban is büszkélkedhetünk még ezzel a számunkra is meghatározó előadással. Ennek reményében kívánunk minden résztvevőnek sikeres POSZT-ot!”

A közleményből nem derül ki, hogy milyen betegség húzódik el ilyen hosszan, mert a Pécsi Országos Színházi Találkozó csak nyáron lesz, június 6-tól 15-ig tart.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Karácsonyi halászlé receptek
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?