HŰHA

Megölték a legendás filmest, döbbenetes részletek az ügyről

A gyilkossági ügy csak most oldódott meg, pedig a Dallas rendezője már 1985-ben elhunyt.
  • Szerző: Ripost

Barry Crane hollywoodi televíziós rendező-producer 1985-ös meggyilkolásának vádjával csütörtökön letartóztattak egy férfit az észak-karolinai Burke megyében.

A rendőrség DNS-vizsgálat és beismerő vallomás nyomán vette őrizetbe Edwin Hiattot.

A Mission: Impossible-, A hihetetlen Hulk-, a Hawaii Five-0-, a Dallas-, a Wonder Woman-sorozatot részben vagy egészben jegyző 57 éves Crane holttestét 1985. július 5-én találta meg házvezetője a producer-rendező Studio City-beli házának garázsában. Crane meztelen volt, testét lepedőbe csavarták. A halottkémi vizsgálat szerint egy súlyos kerámiatárggyal ütötték, és telefonzsinórral fojtották meg.

Crane nemcsak neves tévés rendező, hanem világszínvonalú bridgejátékos is volt. Meggyilkolásának indítékáról semmit sem hoztak nyilvánosságra.

A gyilkossági ügy egészen tavalyig megoldatlan maradt, amikor a rendőrségnek sikerült azonosítania a Crane ellopott autójában talált ujjlenyomatot, és kiderült, hogy az Hiatté. Az FBI ezt követően cigarettacsikkekről és egy kávéspohárról vett DNS-mintát, amelyeket annál az autószerviznél gyűjtöttek, ahol Hiatt dolgozott. A DNS-minta egyezett azzal a mintával, amelyet a Crane ellopott autójában talált cigarettacsikkeken találtak.

Az ellopott autót röviddel Crane halála után találták meg egy hegyi úton.

A Los Angeles-i nyomozók március 8-án utaztak Észak-Karolinába Hiatthoz, aki a kihallgatás alatt bevallotta, hogy ő ölte meg Barry Crane-t.

Hiatt elmondta, hogy mivel nagyon régen történt, sok mindenre nem emlékszik, a rendező nevét sem tudta már. Amikor rákérdeztek, hogy ő ölte-e meg Crane-t, azt válaszolta: "Bármi megtörténhetett akkoriban, nagyon sokat drogoztam". Mint hozzátette, nem akar emlékezni a múltra, azóta teljesen megváltozott.

A munkatársai azt nyilatkozták Hiattról, hogy kedves, békés ember, aki "egy légynek sem ártana" - írja az MTI.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?